Foto: Robin Roots
Seisukoht
19. september 2018, 17:30

Seisukoht | Staarsportlane Anvelt (8)

Mingist vanusest alates lähevad keskeaga maadlevad meesterahvad härga täis. Kui Mihkel Raud kirjutas äsja, kuidas lõhkus iga päev trenni teha või Raivo E.Tamm teeb otsekui möödaminnes triatlone, siis kuidas saavad poliitikudki neist maha jääda? Tore, kui sport kuulub poliitikutegi päevakavva, kuid närima jääb kahtlus, kas nende sporditegu on ikka siiras või ainult pildile pääsemiseks. Piir sportlasest klouniks muutumisel on õhkõrn. 

Kes ei mäletaks, kuidas siseminister Anvelt käis telestuudios näitlikku hommikuvõimlemist tegemas samal ajal, kui rahvas rääkis tema kodakondsusskandaalist. Ka oli Anvelt valmis kaamera ees hommikujooksu tegema, kuid mitte külastama koos Õhtulehega hiigelpikki dokumendisabasid pealinna kahes teeninduspunktis.

Viimane üllatus tabas Viru hotellis toimunud päästjate täisvarustuses viimasele korrusele jooksus, kus päästeamet väntas vaid katusele rühkivast Anveltist reklaamfilmi – muid võistlejaid peale staarministri justkui ei eksisteerinudki. Küsimus on vaid, kas video valmis Anvelti käsu peale või otsustas päästeamet mingil neile teadaolevail põhjusil sellist pugemisena näivat teenust osutada. Mille poolest aga too materjal erineb Kutseri-Savisaare plakatiskandaalidest?