Hertsoginna KateFoto: PA Pictures / Scanpix
Maailm
19. september 2018, 19:24

Prantsuse ajakiri peab Cambridge'i hertsoginna topless-fotode eest trahvi maksma (6)

Prantsuse ajakiri Closer kaotas kohtus apellatsiooni trahvide vastu, mida ajakiri peab nüüd Suurbritannia kuningaperele maksma. Fotod palja ülakehega hertsoginna Kate'ist on kohtu silmis siiski inimese privaatsuse rikkumine.

Kate'ist tehtud fotod muserdasid prints Williami sõnul tervet perekonda ning tuletasid talle meelde, kuidas paparatsod tema oma ema, printsess Dianat jälitasid. Diana hukkus autoõnnetuses, kui põgenes tema autot jälitanud kõmupiltnike eest. Williami kiri loeti kohtusaalis ka ette.

Fotod olid võetud salaja, kui kuninglik paar Prantsusmaal puhkas. Ühel hetkel päevitas hertsoginna palja ülakehaga, jalas vaid bikiinipüksikud. Fotod ilmusid ajakirjas Closer pealkirjaga „Püha Jumal: fotod, mida näeb terve maailm!“

Ajakirja peatoimetaja ning kirjastaja peavad kuningaperele kumbki maksma 45 000 eurot, nelja fotograafi trahvideks on 5000 eurot ning lisaks veel teist samapalju, kui nad peaksid veel kellegi privaatsust rikkuma. Closer peab lisaks maksma 100 000 eurot, mis on küll tunduvalt vähem, kui kuningapere endi nõutud 1,5 miljonit.