Eesti uudised

HALVATUD NOORMEES: kui ütlen, et pole mõelnud tagasi päevale, mil Emajõkke hüppasin, siis ma valetan... (52)

LISA KOMMENTAAR

inimkonnale21. september 2018, 21:12
http://piibel.net/#q=Mt%204
Matteuse evangeelium 4:Rahvas koguneb Jeesuse ümber
23 Jeesus rändas läbi kogu Galilea, õpetades nende sünagoogides ja jutlustades evangeeliumi Kuningriigist ning tervendades haigeid ja vigaseid rahva seas.
24 Ja kuuldus Jeesusest levis üle kogu Süüria, ja tema juurde toodi kõik, kes põdesid mitmesuguseid tõbesid ja olid piinade käes ja kurjast vaimust vaevatud ja langetõbised ja halvatud, ning tema tegi nad terveks.
25 Ja Jeesusega käisid kaasas suured rahvahulgad Galileast ja Kümnelinnamaalt+ ja Jeruusalemmast ja Juudamaalt ja sealtpoolt Jordanit.
inimkonnale21. september 2018, 21:00
Jeesus Siirak 30:Tervisest
14 Parem olla vaene, kes on terve ja tugev,
kui rikas, kellel on haige ihu.
15 Tervis ja heaolu on parem kui kogu kuld
ja terve keha on parem mõõtmatust rikkusest.
16 Ei ole paremat rikkust kui ihu tervis
ja ei ole suuremat rõõmu kui südame rõõm.
17 Parem surm kui kibe elu,
igavene puhkus on parem
kui pikaldane haigus.
Siiri21. september 2018, 09:23
On väga raske uskuda, et pärast õnnetust (olgu oma rumalusest või teiste süül) võib midagi head tulla. Olen pimeda ühekäelise isa tütar. Talle sai saatuslikuks sõda. Ema ütles ikka, et "sul käed-jalad-silmad alles, mida sa pirised". Tundsin ikka, et saatus on mind ebaõiglaselt kohelnud. No nii väga oleks soovinud, et sa oleks mind näinud... Aga tal oli muusika anne, ta leidis ennast muusikas, lauljana ja pillimehena (ka ühe käe sõrmedega saab virtuoosselt klaverit mängida). Sul, noormees, on silmad-käed. Leia ennast. Palun ära noruta, sest elu on ime -- loodus, tehnika areng, muusika, kõike seda saad ju nautida.
Vaata!21. september 2018, 14:28
Käed on, kuid need on halvatud.
ka käed29. oktoober 2018, 12:15
asuvad kaelast allpool ning on halvatud
20. september 2018, 15:16
Sellise inimese abistamiseks riigil raha ei ole, aga Jänesele visatakse kerge randmega 21 000!? Mis riik see on?
milleks?20. september 2018, 13:11
Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
mees20. september 2018, 13:01
Selliseid kes minust igal ajal maanteel mööda kihutvad, näen ma pidevalt.
arvaja20. september 2018, 11:07
Tee ka annetuse. Aga, kas see hooldekodu sai karistada. Tegelikult peaks sealt välja nõudma kahjutasu ja seda kindlasti. Hooldekodu hinnad meeletult kõrged ja viia sinna oma raha eest sandistuma. Andke asjale ametlik käik. Ja veel, raha pillutakse siin Eestis tuulde kahe käega ja aidata ei jõuta, ei taheta. Vahel on mul sellest riigist nii vastik tunne ja abituse tunne, et ainult räägivad, nii, et suu vahutab, aga midagi ei tehta inimeste heaks.
ohjah20. september 2018, 12:04
On mingid teemad, mis on nn prioriteedid, kuhu maetakse meeletu raha ja keegi poliitikutest ei julge kobiseda, sest öeldes midagi mõistlikku võib ta sattuda oponentide mõnitusobjektiks ja oma koha poliitikas kaotada, sellega ju ei saa riskida. Niisiis padrataksegi enam vähem üht ja sama liini -- julgeolek, kaitsekulutuste suurendamine, hiiglaslik piiritara, kõikvõimalikesse kallitesse rahvusvahelistesse organisatsioonidesse kuulumine, küberkaitse jne. Tavaliste inimlike ükskõik keda ükskõik millal puudutavate probleemide lahendamiseks raha pole! Kellele ja milleks seda hambuni relvastatud ja venemaad lõpmatult heidutavat riiki küll vaja on kui kõige tavalisemate inimlikumate põletavamate igapäevaprobleemide lahendamiseks puudub poliittahe ja vahendid?
y20. september 2018, 10:56
3 aastat hooldati kodus, siis läks hooldekodusse, kus vähem kui poole aastaga sai lamatised ja jäi jalast ilma?
20. september 2018, 11:19
Hooldekodud ju ei vastuta oma tegematajätmiste eest.
ehh20. september 2018, 22:53
kes meil üldse millegi eest vastutab? rahapesud, kantimised, jokitamised jne jne rikkad tõllas, vaesed kiirlaenude otsas.
lugeja20. september 2018, 10:50
Kas see noormees, kes sel suvel peaga vastu veekogu põhja hüppas, on ka nüüd ratastoolis?
ott20. september 2018, 10:35
miks on abivajav artikkel tasuline? Tahaks aidata...
Kapteniga ei vaielda20. september 2018, 11:38
sest õhtulehel läheb kõik müügiks.
Oleks, et nad siis lugemisest saadud tulu Kalmerile üle kannaks....
M.20. september 2018, 10:30
Tegin Kalmeri toetuseks väikese ülekande. Uue ratastooli omaosaluse kokku saamine annetuste abil on kindlasti võimalik. Annetage kasvõi mõni euro ja kui meid on kokku palju, siis ongi raha koos.
Kalmer - tahan sind tänada õppetunni eest, mis sa oled mulle andnud. Imetlen, et oled olukorraga leppinud ning et oled positiivne ja kiirgad seda ka teiste ümber. Vaadates ennast ja oma lapsi, kel käed-jalad liiguvad, on patt nuriseda. Ometigi on meie ümber nii palju negatiivset. Aitäh, et sa muudad maailma.
Praktilisest poolest ka. Kui soovid iseseisvuda, siis on oluline keskenduda järgmistele asjadele:
1. Õppimine ning eriala muutmine / valik. Soovitan tarkvaraarendusega seonduvat, kui selleks vähegi eeldusi on. Sul on võimalus keskenduda keerulistele detailidele (kuna pead olema kannatlik), mis aitavad lahendada keerulisi ülesandeid. Tarkvaraarenduses ja teenusearenduses on eraldi hinnatud ka need inimesed, kes aitavad teenuseid muuta kasutajasõbralikumaks ja ligipääsetavamaks ka neile inimestele, kellel ei ole nii palju füüsilisi / vaimseid võimalusi kui teistel. Samas on kogu ühiskonna huvides, et kõik selle liikmed tunneks ennast täisväärtuslikuna. Kuna Sul on sellest hea ülevaade, saad seda kasutada - see muudab Sind tööturul unikaalseks.
2. Teraapia ja harjutused. Proovi leida vähegi võimalus, kuidas siiski jätkata teraapiaga. Kui ei ole võimalik käia spetsiaalsetes asutustes, siis tuleb kasutada eestlase nutikust ning proovida sarnased lahendused ise siin valmis teha. Mäletan, kas Tartus mitte ei olnud üks invaseadmete tehas, mis sai alguse sellest et omanikel endil oli vaja spetsiaalseid wc käetugesid jne. Soovitan nad üles otsida, nendega suhelda, lugeda nende eduloost. Samamoodi võib valmistada soodsamaid abivahendeid füsioteraapiaks. Ka kõnnirobotid jms ei ole enam raketiteadus vaid selle ehitamisega saavad mehaanikaosakonna tudengid kergelt hakkama – tehnika ehitamine valmiskomponentide abil on nii lihtsaks tehtud nagu Lego klotsid – seega see ei tohiks ammu olla kallis. Lisaks võiks uurida vabavaralisi süsteeme – kui ei ole, siis tuleks teha ja algatada. Teiseks saaks välja koolitada vabatahtlikke ja lähedasi, et nad aitaksid teha kasvõi algelisel tasemel füsioteraapiat. Sellega on nii nagu elustamisega – ka valesti tegemine on tegelikult abiks – ja ega väga ei saagi midagi valesti teha füsioteraapias – inimene on suht tugev ning tahab liikuda.
3. Usk ja lootus. Sinu eluajal on tehnoloogiliselt võimalik juba liikuma ka saada inimene, kasutades närviimpulsse ja lihaste stimulatsiooni. See võtab veel aega 5-10 aastat enne kui masstootmisse need seadmed jõuavad aga need on täna laborites olemas. Katseta, uuri.
4. Tugevda ja harjuta enda närvisüsteemi, see aitab ka keha liikuma saada. Proovi nt. QiGongi või Tai-Chi harjutusi, õpi keskenduma, enda energiat suunama, sissepoole vaatlust tegema – see kõik aitab kaasa ka füüsilisele poolele. Dalai laama on inimeste kohta ikka öelnud, et nad on nagu toas, millel on palju aknaid ja siis muretsevad selle üle, mis akendest paistab – aga nad ei oska vaadata, mis toas nende endi ümber toimub.
Soovin Sulle jõudu ja edu! Kui mõnest mõttest oli abi või soovid tulevikus mõtteid vahetada, siis kirjuta [email protected]
M.20. september 2018, 11:25
Minu naaber20. september 2018, 10:17
..on ratastoolis. Sündis väga haruldase haigusega. 2 last, abielus, edukad. Super särav, aktiivne, heatujuline. Optimistlik!! On mulle eeskujuks. Samas on vahe, kas sünnid või kukud.
Maria20. september 2018, 09:35
Soovin südamest Sulle jõudu ja jaksu !
Jan20. september 2018, 09:06
Nii on see eluaeg ju olnud, et tark õpib teiste vigadest, vähemtargem aga enda vigadest.
Armas20. september 2018, 06:50
noormees,mul on Sinust väga kahju, aga see ei aita,kulla laps,pöördu kiriku poole,nemad teevad väga häid eestpalveid ja palun ära unusta minu sõnu, saa jälle terveks.Heade soovidega Sulle üks inimene
20. september 2018, 11:38
Kas kirikul muud teha pole, kui õnnetuid enda rüppe ahvatleda valedega?
mhmm20. september 2018, 11:41
Usk aitab siiski neid, kes ise ka ennast aidata püüavad.... Usk ja treenimine.
!!!20. september 2018, 04:31
Mõtlematus, põhjendamatu enesekindlus, edevus ning alkohol on ohtlik kombinatsioon. noor mees rikkus kogu oma tulevase elu ära.
20. september 2018, 06:50
jah, kahjuks nii see on. aga selleks, et sellist lollust teist korda teha ei saaks, peab ta selles seisus olema, mis praegu on. kui sellest loost võtaks õppust teised, siis oleks sellest mingitki kasu. aga ma kardan, et noorte uljaspeade peas on ainult üks mõte, minuga ei juhtu midagi.
Miks targutad siin praegu ? kui 20. september 2018, 08:28
ta loeb , ka kas tõesti arvad ,et sel isikul nüüd kergem ,kui loeb sinu targutust , sinul sai kindlasti kergem ...mhhh
ehh20. september 2018, 09:39
ja mitte ainult enda elu, vaid ka nende, kes peavad tema eest hoolitsema.
Margus20. september 2018, 01:54
Hiljuti käisin Rimi supermarketis,Vineeri peatuse lähedal.Ja kassas teenindas umbes 20aastane imeline ratastoolis neiu.Ta oli nii avala naeratusega ja silmad särasid-oli näha et inimene on ÕNNELIK.Ei olnud kurbust ta silmis,ahastust ja kibestumust.Mul oli peale Tema nägemist hea tunne,üldse ei olnud kurb,et ta ratastoolis on- sest ma nägin õnnelikku inimest.Ma ise ei ole üldse nii õnnelik, kuigi olen jalgadel ja ka noor veel..
...20. september 2018, 00:19
Kui Sa näed unes, et oled jalgadel siis on kindel, et saad jalad alla veel! Jah nats läeb aega aga saad!
inva-pensionär20. september 2018, 04:41
Öeldakse. Lootus sureb viimasena. Saan muidugi aru Teie püüdest noort meest lohutada ning temasse entusiasmi süstida. Aga küllap saab mees isegi aru, mis võimalused tal on.
Unenäod ei tähenda kahjuks küll midagi. Mina näen näiteks aastaid unes, kuidas ma kõnnin ning ringi jooksen. Kuigi ärgates ootava mind ees vaid kargud ning ratastool, Mitte küll õnnetuse või rumaluse, vaid lihtsalt raske üldhaigestumise, haiguse progresseerumise tagajärjel. Ja ma tean suurepraselt, et karkudest ning ratastoolist mul enam pääsu pole. Et minu jooksmised on joostud ning et nii jääbki. Vahest aitaks ehk mingi hirmkallis väljamaa eriravi, aga olgem realistid. ei ole mul väljamaal mingit rikast, miljonärist onu või tädi. ja Viikingloto või Eurojackpotiga nagunii mitte kunagi miljoneid ei võida.
20. september 2018, 06:51
jajah. minu vend nägi ka 15 aastat unes, et jookseb ja kõnnib, küllap teeb seda taevastel radadel. siinses maailmas jäidki tema käimised vaid unenäos toimuvateks.
20. september 2018, 11:40
Aju ei tee vahet, kas sa tantsid unes või ilmsi, igal juhul arendab see su närvisusteemi, ka telekast teiste liikumise vaatamine arendab, kui sa ennast samastad liikujatega. Uskumus, et närvirakud ei taastu, on eilne päev, taastuvad aeglaselt aga ikka taastuvad, endaga tuleb igal juhul tööd teha.
ärme päris udu-teooriaid ka levita22. september 2018, 18:07
halvatud inimesed ei ole nalja pärast ratastoolis ja paljude nende seisund ei parane
Margus20. september 2018, 00:19
Ma olen tundnud hullemat elus. Palju õudsem on teismelisena ema kaotada ja siis kahe aasta pärast ka isa. Ma valinuks elu ratastoolis,kui et olla ema ja isata. Siis,ma oleks õnnelikum olnud sedasi..
Margus20. september 2018, 00:52
Mitte,et ma kaasa ei tunneks. Tunnen. Aga,inimene ratastoolis ei ole kõige hullem variant. On hullemaid🤕
Hm20. september 2018, 00:55
Ega see ole siin mingi võistlus, kellel on hullem elu!
Margus20. september 2018, 01:00
Minu 38 aastane ema oli 17 kuud halvatud,enne surma. Voodis,haiglas.. Ma olin 14a vana. Ja see oli kohutav. Isa jõi eņnast surnuks peale ema surma. Ja ma elasin edasi. Üksi...Ratastool olnuks parem,ma valinuks ka praegult selle 100%. Kurtmata. Kui ema elaks..
Margus20. september 2018, 01:04
Mu point oli selles: ratastoolis elu on siiski täisväärtuslik elu,KUI Sul on lähedased,ema ja isa...
20. september 2018, 06:55
ma ei saa aru, kui vana sa Margus oled. aga vanemad jäävad iga päev vanemaks. sina iga päevaga suurem ja raskem. keegi peab sind aitma, pesema, potitama, söötma jne. ja see on see elu, mida sa tahaks oma vanadele vanematele. ja siiski, ühel päeval neid ei ole. ja oled hooldekodus, kogu oma pa,saga. ja oled õnnelik.
saa aru, lapsed matavadki oma vanemaid. on raske, loomulikult. nad on ju suvanemad. aga öelda, et ma oleks pigem ratastoolis neile koormaks... no anna andeks.
elu ratastoolis29. oktoober 2018, 12:21
võib olla ka siis täisväärtuslik, kui sul ei ole enam ema ega isa
20. september 2018, 06:53
ära haletse ennast. sul on käed jalad terved, ela. naudi oma elu. see on ka osa sinu elust, et vanemad pidid varakult matma. mõni matab varem, mõni hiljem. loomulik asjade käik, lapsed peavadki oma vanemaid matma. öelda, et ma valiks ratastoolis olemise, kui vanemad tagasi saaks on ikka väga kummaline.
seda 20. september 2018, 00:04
arvan kui on lootust mees jalgadele panna tuleks riigil oma kodaniku aidata
Paraku mitte20. september 2018, 00:44
Nii palju seda lootust kahjuks pole. Mitte et ei peaks abistama, teraapiaid tegema ja parema ratastooli muretsema. Muidugi peaks. Aga liikuma see inimene ilmselt kunagi ei hakka- ta on kaelast allapoole halvatud ja ühe jalaga.
Oleks tohutu saavutus, kui käedki liikuma saaks.
Tundub tore noormees ja loodetavasti tema lugu paneb mõtlema mõne hüppaja , driftija või muidu hulljulge noore inimese.
19. september 2018, 23:56
Palun aidake Kalmer hooldekodust välja. Tartu inimesena Soovitan Rahu 8 elamut. Ma ise elan seal. Rahu 15 elab ratastoolis Anatoli kes on saanud teenused juurde. Päästis ennast Lubja hoolekodust välja lõpuks. Mina ei parasta sest mis see enam muudab ja inimese elu tuleb teha inimväärseks siiski.
20. september 2018, 01:20
Et Rahu 8 või 15 saada peaks Kalmer pöörduma Inge Kool poole ja taotlema pinda ning võtma ühendust MTÜ Händikäpp kes pakub isikliku abistaja teenust. Hommikuti ja õhtuti ikka saab. Käima paraku ei hakka kunagi kuid tema hoiakuga saab hakkama. Lahe oleks küll kui remondi järel Kalmer püstakukaaslaseks saaks. Osad korterid on tühjad ning kohandmise tööd sees on just alanud.. Ma maksan kommunaalid vaid ja nii jääks Kalmeril raha abilise ja abivahendite omaosaluse peale. Bussiga saab ITAKi trepist treppi sisusliselt mõlemal suunal liin nr.4ga.
20. september 2018, 11:45
Hooldekodust välja saamine pole probleem, jäta arved maksmata, küsimus on kohandatud elukoha ja isikliku abistaja saamine, see käib ikkagi elukohajärgse sotsiaal- ja tervishoiu osakonna kaudu.
Kristiina20. september 2018, 21:23
Seda ma soovitasin. Kool on ametnik kes aitab ja Händikäpp pakub teenuseid(hügieen ja riietumine)
K19. september 2018, 23:50
Väga sümpaatne kutt tundub😊😊
Abistaja20. september 2018, 15:52
ta on tõesti tore ja hea südamega noormees.
Kai19. september 2018, 23:30
Me oleme kõik teinud vigu; jooksnud vales kohas üle tee, kuskilt alla kukkunud või millegi alla jäänud jne. Tavaliselt lõpeb kõik siiski õnnelikult. Sellised lood on väga vajalikud teiste hoiatamiseks ja ka selleks, et aru saada kui suur õnn on ise liikuda. Noormehele aga palju jõudu!!!
20. september 2018, 06:56
jah ja seni kuni lõpeb õnnelikult teeme seda jälle ja jälle. õnnetus ongi siis, kui halvad juhused kokku langevad. kui head juhused koos on, siis on õnn.