Foto: Erlend Štaub
Inimesed
23. september 2018, 16:43

Laulja Dagmar Oja küttimisest: jaht toimub alati hirmus vara, ma ei viitsi sellisel kellaajal üles tõusta

Paljudele meie lugejatele tuleb kindlasti üllatusena, et Tallinna Linnateatri armastatud näitleja Andero Ermel on ka jahimees. Kas sina läheksid kunagi metsa jahile?

Laulja Dagmar Oja küttimisest: "Muidugi läheks ma jahile, mul on isa ja vend jahimehed. Ma ise pole küll nendega kaasas käinud, aga natuke ikka teemast tean, kuidas kogunetakse ja aju moodustatakse. Nii et mulle on see kõik tuttav, ehkki mul väga põhjalikke teadmisi jahipidamisest pole. Mina küttimist hukka ei mõista, seda on alati tehtud. Ja põdraliha on väga hea. Kui ma ise läheks, siis põnevuse pärast, mitte niivõrd saaki saama. Nii huvitav on vaikselt olla ja hiilida. Aga jaht toimub alati hirmus vara, ma ei viitsi sellisel kellaajal üles tõusta. Muidu poleks üldse paha mõte ... tegelikult – ehk isegi peaks tõesti jahile minema."

Vasta samale küsimusele Naistelehe Facebooki-lehel ja osaled loosimises. Võitja saab kingituseks The Body Shopi ananassi-kookoselõhnalise kehasorbeti.

Faktid

* Jahihooaeg algab Eestis 1. märtsist ja kestab veebruarikuu viimase päevani.

* Jahitrofeedeks loetakse ainult jahipidamise käigus saadud trofeesid. Eesti jahiulukitest hinnatakse rahvusvaheliste reeglite kohaselt põdra, punahirve ja metskitse sarvi, metssea kihvu, hundi, karu, ilvese, rebase, kähriku, kopra ja mägra koljut.

* Jahimeeste hea tava järgi austatakse tabatud suurulukit tema paremale küljele asetatud halja oksaga. Isasloomale asetatakse oks tüvepoolega, emasloomale ladvapoolega pea poole.

Allikad: RMK, Eesti jahimeeste selts