Foto: Aldo Luud
Testid
25. september 2018, 16:14

Klaasist küüneviil on küünesõbralik

Küüneviil on ilusate küünte kujundamisel asendamatu abimees. Et klaasküüneviil on võrreldes oma konkurentidega küünesõbralikum, katsetasime sel korral just neid.

Kuidas testisime?

Valisime testi klaasist küüneviilid, mille hind jääb alla viie euro. Viile proovisid nii naturaalsete küüntega kaunitarid kui ka geelküünte kandjad. Hindasime nii viili käespüsimist, kasutusmugavust kui ka tööomadusi.

Foto: Aldo Luud

Naistelehe lemmik

10/10

Femelli klaasküüneviil

Hind Tradehouse’is 3.50

+ Hästi soliidne mustas sametkotis viil. Iga ridiküli ehe ja välja võttes köidab sookaaslaste pilke. Viiliosa on peeneteraline, kuid hästi tihe. Sobib viilida nii kunst- kui ka naturaalseid küüsi. Pikkus igati hea, mugav käes hoida.

 Foto: Aldo Luud

10/10

Baruffaldi klaasküüneviil

Hind Apothekas 3.0

+ Mõnusalt peeneteralise viiliosaga. Viil tundub pehme, kuid teeb oma tööd igati õrnalt. Sobiv pikkus, mugav käes hoida. Vutlariga hea kaasas kanda. Viilib tõhusalt ka kunstküüsi, kuid tundub, et naturaalsetel küüntel on seda parem kasutada.

 Foto: Aldo Luud

9/10

H&Mi klaasküüneviil

Hind H&Mis 3.99

+ Mõnusa pikkusega, mugav käes hoida. Peeneteraline ja tõhus, saab hakkama nii geel- kui ka tavalise küüne viilimisega. Vutlaris, hea kaasa võtta ilma viili kahjustamata.

Vutlar läks esimese paari kasutuskorraga katki.

Foto: Aldo Luud

6/10

Nimetu küüneviil

Hind Kaubamajas 2.90

+ Teistest lühem. Tänu vutlarile on hea ka tillukesse käekotti pista. Viilib igat sorti küüsi tõhusalt. Tundub hästi õrn.

Viili pind on kuidagi kummaline. Sobib ennekõike esmaabivahendiks, suuremat maniküüri on viili väiksuse tõttu ebamugav ette võtta.

Foto: Aldo Luud

Elite

5/10

Elite klaasküüneviil

Hind Maksimarketis 3.25

+ Pikkus hea, mugav käes hoida. Viilib tõhusalt. Hästi suureteraline viiliosa, sobib pigem kunstküünte viilimiseks.

Teeb viilimisel häält, nagu kratsiks klaasitükiga vastu liivapaberit. See tekitab külmavärinaid ja sunnib töö pooleli jätma.

Foto: Aldo Luud

Nail Vital

3/10

Nail Vitali klaasküüneviil

Hind Kaubamajas 4.10

+ Viil teeb töö ära, pind on õrn ja mõnus. Lühike viil, mahub mugavalt ka väikesesse käekotti.

Vutlar on ebamugav ja viili on äärmiselt raske kätte saada. Terava otsaga peab olema ettevaatlik, võib end vigastada.

Foto: Aldo Luud

2/10

Tigeri klaasküüneviil

Hind Flying Tigeris 1.0

+ Väga ilus ja hea pikkusega, kristallid lisavad naiselikkust. Kõige soodsam testis osalenud viil.

Väga kare viilipind, meenutab tugevamat liivapaberit. Naturaalsetele küüntele teeb ilmselgelt haiget, kunstküüned peavad tugevamale survele vastu. Viilimisel tekkiv hääl tekitab judinaid.

Foto: Aldo Luud

Hooldus

NB! Klaasküüneviili on mõnus hooldada – lase vee alt läbi ja pärast on nagu uus. Hoidu viili maha pillamisest. Nagu klaas ikka, puruneb see ohtrateks pisikesteks kildudeks.

Küünetehnik: klaasküüneviil on küüntele parim

"Küüneõli, kätekreem ja sobiv viil koos õige kasutustehnikaga peaksid kindlasti kuuluma iga naise kodusesse iluhoolduse arsenali," ütleb Tartus asuva Võlumaa ilusalongi kosmeetik-küünetehnik Cärol Päären. Tema soovitab kodus kasutada ennekõike just klaasist küüneviili.

"Sellega saab viilida väga õrnalt ja sujuvalt küüsi kahjustamata. Klaasviil ei ole ka poorne, ei ima vett ega loo soodsaid tingimusi bakterite ja seente levikuks," põhjendab ta. Peale klaasist küüneviili on kodus hea kasutada ka puidust viili – mõlemaid on lihtne kraani all pesta.

Kosmeetik-küünetehnik lisab, et klaasküüneviili ostes tuleks jälgida selle grit’e – grit tähistab küüneviili karedust.

"Mida suurem see number on, seda pehmem on viil," täpsustab ta. Näiteks geelküünte eest hoolitsemiseks soovitab spetsialist numbrit 150 või 180, naturaalse küüne jaoks sobib aga 240.

"Viimane on peeneteraline ja hea pehmusega. Liiga kare viil võib küünestruktuuri kahjustada," selgitab ta. Kui sellele lisada ebaõige ehk jõuline edasi-tagasi-viilimistehnika, on küünekahjustus kiire tekkima. Ilusa ja ühtlase küünekuju saamiseks tuleb küünt ühtlaste sujuvate ning ühesuunaliste liigutustega viilida.

Küünte tervise huvides soovitab Cärol vältida metallviile, sest need võivad põhjustada küünte kihistumist.