Andres HerkelFoto: Tiina Kõrtsini
Poliitika
20. september 2018, 08:39

Herkel kandideerib taas Vabaerakonna esimeheks (19)

30. septembril valitakse Vabaerakonna erakorralisel üldkoosolekul parteile uut esimeest. Andres Herkel annab teada, et Kaul Nurme kõrval kavatseb kandideerida ka ta ise. "Põhjuseid seda teha on kogunenud ülekaalukalt rohkem kui seda mitte teha," selgitab Herkel enda ajaveebis.

"Tõsi, alustades viimastest paistab ka mulle, et on olemas elu väljaspool poliitikat ja see võib sageli olla palju meeldivam. Et hoida tervist ja meelerahu, elada läbi nii isikliku elu keerulisi kui helgeid aegu – selleks kõigeks on palju lihtsam olla väljaspool suurt poliitikat," nendib Herkel. Siiski lisab ta, et on hulk põhjuseid, miks tal tuleb siiski kandideerida.

Esimene põhjuste ring on Herkeli sõnul seotud usaldusküsimuse tõstatamisega. "See peab jõudma hääletamiseni ja minu kandideerimine on ainuvõimalik viis see hääletus läbi viia. Oma kandideerimisega kaitsen ma ka mais valitud juhatuse legitiimsust ning kõiki neid Vabaerakonna liikmeid, kes on oma tööd ausameelselt teinud ega ole loobunud neile erakonna liikmete poolt antud mandaadist ja endale võetud ülesannete täitmisest," räägib poliitik.

"Teiseks ei saa ma nõustuda etteheidetega, mis mulle on tehtud. Jättes kõrvale süüdistused, millel algusest saadik puudus kandepind, piirdun siin vaid nendega, mida lugupeetud vastaskandidaat hr Kaul Nurm oma motivatsioonikirjas esile tõi. Need on programmi koostamine, erakonna liikmete kaasamine ja rahakasutus," loetleb Herkel.

"Lubasin 17. augustil esinduskogus, et valimisprogramm võiks valmida novembri lõpus ja täpselt sama lubas Kaul Nurm eile. Meie erinevus programmitöö filosoofias on vahel avaldunud mõne teksti pikkuse ja konkreetsusastme osas ja neid küsimusi võib pidada stilistilisteks. Seega murrab minu hea oponent sisse lahtisest uksest."

Siiski nendib Herkel, et Kaul Nurm on kindlasti mees, kelle vaated regionaalpoliitika ja maaelu kohta rikastavad vabakonservatiivset maailmapilti oluliselt.

"Mul on temaga väga positiivne koostöökogemus. Vabaerakond saab hea ideede võistluse ja võrdluse minu ja Kauli vahel. Aga maailmavaatest, tervikprogrammist ja Vabaerakonna unikaalsetest rollidest Eesti poliitikas kavatsen lähipäevil kirjutada veel ja veel," lubab Herkel.

Loe pikemalt Herkeli ajaveebist.