Allman Brothers Band (vasakult): Dickey Betts, Duane Allman, Berry Oakley, Butch Trucks, Gregg Allman ja Jai Johanny "Jaimoe" Johanson. Foto: AP/Scanpix
Saund
20. september 2018, 10:00

Koduaias komistanud rokilegend on kriitilises seisus

Legendaarse USA rokkansambli Allman Brothers Band kaasasutaja Dickey Betts on Florida haiglas kriitilises seisus ning teda ootab ajuoperatsioon.

Ansambli veebikülje teatel mängis Betts (74) esmaspäeva õhtul aias oma koeraga, kuid komistas ning kukkus. Kitarrist lõi pea nii õnnetult ära, et tal tekkis ajuverejooks. Kuni reedese operatsioonini hoitakse teda haiglavoodis uinutatuna. Eelmisel kuul oli muusikut tabanud kerge insult, mistõttu tal tuli esinemisi ära jätta.

Abikaasa Donna ja lapsed on Dickey voodiveerel. "Pere on  sel väga katsumusterohkel ajal tänulik kõigi teie mõtete ja palvete eest," seisab avalduses. "Dickey võitlejahing on kurikuulus ning ta ilmutab seda ka praegu," lohutatakse fänne.

Allman Brothers Bandi asutasid 1969. aastal vennad Duane ja Gregg Allman koos Dickey ning veel kolme muusikuga. 24aastane Duane hukkus vaid kaks aastat hiljem mootorrattaõnnetuses. 1973. aastal suri sõitis end samamoodi surnuks bassimees Berry Oakley. Õnnetus juhtus kolme tänavavahe kaugusel Duane'i hukkumiskohast.

Seitse korda abielus olnud Gregg, kelle üks eksnaistest oli Cher, suri mullu kevadel maksavähi tüsistustesse. Mõned kuud varem oli oma käe läbi elust lahkunud trummar Butch Trucks. Teine trummar Jai Johanney Johanson (74) on kenasti elu ja tervise juures.