Tuuline ilm TallinnasFoto: Robin Roots
Ilm
20. september 2018, 11:31

ILMAPROGNOOS: nädala lõpus on oodata väga tugevat tuult (2)

Nädala teine pool tõotab tulla kirev. Neljapäeval ja reedel võib tulla lausa 20 kraadi sooja. Laupäeval tõuseb aga väga tugev tuul ning sajab hoovihma, lubab riigi ilmateenistus.

Neljapäeval koondub madalrõhkkond võimsana Norra merele ja Lapimaale, aga survestab oma lõunaservaga Läänemere ümbrust ning hoiab edelatuule puhanguti 15-16 m/s. Tihedamad pilved meile ei ulatu ja laialdaselt on ilm sajuta, päeval siiski üksik vihmahoog välistatud pole. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 10..11°C-ni, rannikul on kuni 16, päeval 20..23, Lääne-Eestis jääb rannikualadel 18..19°C piiresse.

Neljapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reedel püsib kõrgrõhkkonna väike ülekaal. Öö on võrdlemisi selge ja mõõduka edelatuulega. Õhutemperatuur jääb sisemaal üle 10, rannikul üle 15°C. Päeval jõuab Norra lõunarannikule uus ja väga aktiivne madalrõhkkond ning laieneb servaga Läänemere äärde. Hommikul saartest alates hakkab lõuna- ja kagutuul tugevnema, päeval on saartel ja läänerannikul puhanguid 15, õhtuks tugevneb tuul ka sisemaal, saartel ja rannikul on siis puhanguid 18 m/s. On vaid õhukest pilvevinet ja ilm on sajuta. Õhutemperatuur kerkib 22..25°C-ni. Õhtul läheneb Taani väinade kohalt aktiivne madalrõhkkond ja selle eel liikuv pilvevöönd jõuab hilisõhtul ühes vihmahoogudega saartele, võib olla äikest.

Reede Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeva öösel suundub aktiivne madalrõhkkond piki Skandinaaviat kirde suunas ja selle lohk ühes vihmasajuga liigub üle Eesti, võib olla äikest. Tuul pöördub kagust edelasse ja on väga tugev, puhanguid on sisemaal 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Soe õhumass sunnitakse lahkuma, öö hakul on temperatuur veel 15..20, hommikuks aga langeb 11..15°C-ni. Päeval katab võimas madalrõhuala kogu Põhja-Euroopa ja selle servas sajab meil siin-seal hoovihma. Puhub väga tugev edelatuul, puhanguid on sisemaal üle 15, saartel ja rannikul üle 20 m/s. Õhutemperatuur oluliselt ei tõuse ja jääb 14..16°C piiresse. 

Laupäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval suundub madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjatipu põhja poole ja selle lõunaserv jääb katma Läänemere ümbrust. Öö on selgem ja saju võimalus võrdlemisi väike, aga lõõtsub tugev edelatuul. Päeval on sajuhooge laialdaselt. Tuul annab veidi järele ja puhub läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel 5..10, rannikul kuni 13, päeval 12..15°C.