Eesti parteijuhid koos kaaslastegaFoto: Erlend Štaub | Annika Metsla | Erlend Štaub | Kristjan Lepp/Kroonika | facebook.com/vikerraadio
Inimesed
20. september 2018, 13:40

VÄRSKE ÜLEVAADE! Kellega naudivad armurõõme Eesti parteijuhid? (23)

Õnn ja edu saavad alguse kodust ja perekonnast. Nii kehtib ka poliitikute kohta, kelle selja taga on tugev toetajaskond. Allolevalt toome teieni Eesti parteide juhtfiguurid ja nende "taustajõud", kelleta ei suudaks nad ehk nii suuri mägesid liigutada. 

13. septembril neljandat korda isaks saanud peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas naudib pereelu Kariniga, kellega on koos oldud ligi 14 aastat. Hambatehnikuks õppinud Karin ja Jüri abiellusid 2005. aasta 24. septembril. Peres kasvavad 12aastane tütar Mariell ja 10aastane poeg Oliver Jüri. Mõlemad õpivad Tallinna prantsuse lütseumis. 2010. aastal 10. märtsil nägi ilmavalgust Rataste kolmas laps Robin Roger, kes alustas kooliteed möödunud aasta sügisel samuti lütseumis, kus õde-vend juba ees õpivad. Peaminister ei ole saladust teinud, et just pere ja abikaasa Karin on suureks toeks ja energiaallikaks pingelisematel hetkedel.

Jüri Ratas, Karin Ratas Foto: Erlend Štaub

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme abieluõnn õitseb Helle-Monika Helmega (neiupõlvenimi Toming - toim). Neil on kaks ühist last –11. aprillil 2000. aastal sündinud poeg Mark Alexander ja 13. oktoobril 2004. aastal sündinud tütar Anna Martina.  Peres on ka Monika poeg Aap. Enne abielu Helle-Monikaga oli Mart Helme abielus kunstiajaloolase Sirje Helmega, kellega sündisid tütar Triin Pappel ning kaksikud Martin Helme ja Maarja Vaino.

Mart Helme ja Monika Helme Foto: Kristjan Lepp/Ajakirjade Kirjastus

Eesti Vabaerakonna esimees Andres Herkel on 1983. aastast ausas abielus olnud Kaie Herkeliga, kellega kooselust on tal poeg. Augusti keskpaigas tuli Herkel avalikkuse ette uudisega,et saab ühise lapse poliitiku ja riigikogu liikme Külliki Kübarsepaga.

Andres Herkel ja Kaie Herkel Foto: Alar Truu
Külliki Kübarsepp Foto: Erlend Štaub

2017. aastast Isamaaliidu ja Res Publica esimehe kohustusi täitev Helir-Valdor Seeder on abielus Janne Seederiga, kellega on üles kasvatatud 4 poega! 

Helir-Valdor Seeder ja Janne Seeder Foto: Teet Malsroos

Tänavu aprillist Reformierakonna esimeheks valitud Kaja Kallas on silma paistnud põnevate suhetega. Kallas oli alates 2002. aastast abielus Roomet Leigeriga. Alates 2011. aastast elas ta koos endise riigiametniku ja poliitiku, Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägiga, kellega kooselust sündis neil 8. novembril 2011 ühine poeg, kellele pandi nimeks Sten. 20. juunil 2014 teatas paar Twitteri vahendusel lahkuminekust.

Arvo Hallik, Kaja Kallas Foto: Erlend Štaub

Nüüd on Kaja taas õnnelik abielunaine: mullu presidendi vastuvõtul säras Kaja enda väljavalitu investeerimispankuri Arvo Halliku käevangus. Paar tegi enda armuliidu ametlikuks tänavu 14. septembril. 

2015. aastal Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimeheks valitud Jevgeni Ossinovski on abielus Triinu Ossinovskiga (neiupõlvenimi Püvi - toim). Pulmapidu peeti 2014. aasta 14. juulil.  Peres kasvavad poeg Artur ja tütar Marta. 

Jevgeni Ossinovski ja Triinu Ossinovski Foto: Erlend Štaub

2017. aasta kevadel erakonna Eestimaa Rohelised juhiks valitud nooruke Zuzu Izmailova  sõudis möödunud aasta augustis abieluranda laulja Henry Laksi poja Joonas Laksiga. Kaunis pulmapidu peeti Raikküla mõisas. Joonas ja Zuzu kasvatavad kahte last.

Zuzu Izmailova, Joonas Laks Foto: TV3

Tartu ülikooli Narva kolledži direktor ja poliitilise liikumise Eesti 200 juhtfiguur Kristina Kallas elab koos poolakast mehega Adrian Bienieckiga, kellega koos kasvatatakse pisipoega.

Kristina Kallas ja Adrian Bieniecki Foto: Karin Kaljuläte/Ekspress Meedia