Petter Solberg kihutas viimati WRC sarjas aastal 2012.Foto: AFP/Scanpix
WRC
20. september 2018, 12:28

ÄGE! Solberg ja Volkswagen naasevad WRC radadele (5)

Oktoobri lõpus peetav Kataloonia ralli tõotab tulla ekstrahuvitav, sest maailmameister Petter Solberg (43) naaseb üheks võidukihutamiseks WRC sarja. Volkswageniga!

Nimelt toob Volkswagen Hispaanias esimest korda pärast sarjast lahkumist tehasemeeskonnana stardijoonele uue Polo GTI R5 masina, millega võisteldakse WRC2 arvestuses. Teise Polosse istub Eric Camilli. 

Solbergi startimine tähendab, et Kataloonias kihutavad autoralli kolm viimast maailmameistrit ehk lisaks norralasele (2003. a tšempion) ka Sebastien Loeb (2004-12) ja Sebastien Ogier (2013-17). Viimati juhtus säärane asi 2010. aasta Soome rallil, kus Solbergi ja Loebi kõrval oli kolmandaks meistriks soomlane Juha Kankkunen.

Solbergi seni viimane WRC ralli toimus 2012. aastal just Hispaanias. "Võimalus naasta WRC sarja Volkswageniga on harukordne, võtsin selle pakkumise rõõmuga vastu," lausus norralane, kes on viimased kaks aastat kihutanud sama tehase autoga rallikrossi MM-sarjas.

"Kui ma Polo R5-ga jaanuaris Rootsis sõitsin, ei tahtnud ma roolist ära tulla. Kõik toimis selle masina juures algusest saati. Ootan huviga Hispaania rallit. Mulle on asfaldi ja kruusa kombinatsioon alati meeldinud.

Mõistagi teeb olukorra eriliseks, et just samas paigas tõmbasin rallikarjäärile joone alla. Fantastiline on taas WRC perekonnaga kohtuda, kuid meeleolu tuleb professionaalne. Tahan Polo R5 masina debüüdil hea tulemuse teha."

Karjääri jooksul Fordi, Subaru ja Citroeniga kihutanud Solbergi CV-s on 13 rallivõitu 188st. Ainsa meistritiitli võitis ta Subaru Imprezaga. 

Aastatel 2013-16 WRC sarja domineerinud Volkswagen lahkus karussellilt 2016. aasta lõpus.