Erika Salumäe Foto: Stanislav Moshkov
Krimi
20. september 2018, 12:45

Erika Salumäe hagi Ajakirjade Kirjastuse vastu arutatakse kinniste uste taga (16)

Neljapäeval jätkus Harju maakohtus kahekordse olümpiavõitja Erika Salumäe hagi arutamine, milles legendaarne sportlane nõuab AS Ajakirjade Kirjastuselt ebaõigete andmete ümberlükkamist ja isiklike õiguste rikkumise lõpetamist, mittevaralise kahju hüvitamist ning saadud tulu väljaandmist.

Eelmise aasta detsembris ütles Erika Salumäe Õhtulehes avaldatud intervjuus „Hommikusöök staariga“, et on andestanud kõigile, kes talle on haiget teinud. Kohtusse esitatud hagi annab tunnistust sellest, et täieliku leppimiseni teda haavanud meediatööstusega pole naine siiski tänaseni jõudnud.

Mulluses hommikusöögi usutluses Anu Saagimile tunnistas Salumäe, et käib parajasti kohut Kroonikaga, kus avaldati tema isiku vastu väga rõvedaid solvanguid. „Eelkõige ootan neilt vabandamist – vähemalt samas mahus ja samas tiraažis, kui ilmus see lugu,“ ütles Salumäe läinud detsembris.

Õhtuleht, 15.12.2017 Foto: Kuvatõmmis

Kas praegu on kohtus käimas sama vaidlus rõvedate solvangute üle või midagi muud, on raske öelda, sest kohtuistung on kuulutatud kinniseks. Selleks annab aluse tsiviilkohtumenetluse seadustiku säte, mille järgi kohus menetluse kinniseks kuulutada näiteks menetlusosalise, tunnistaja või muu isiku eraelu kaitseks, kui huvi asja avaliku arutelu vastu ei ole eraelu kaitse huvist suurem.