Foto: Martin Ahven
Repliik
20. september 2018, 17:12

Küsimus | Kas superministeeriumis on peidus ka superjõusaal? (4)

Kas vastab tõele, et superministeeriumi hoone peidab eneses muu hulgas ka moodsat jõusaali, millest pole seni üheski hoone ülevaates ega tutvustuses teada antud? Kelle tellimusel see saal rajati ning kui palju see maksma läks? Millistel tingimustel linnarahvas seda ametnike tööajal eeldatavalt jõude seisvat saali kasutada saab?

Karel Hanni, rahandusministeeriumi kommunikatsiooniosakond: Ministeeriumide ühishoones on töötajatele ühiseks kasutamiseks mitmeid ruume. Näiteks söökla, kohvik, rattahoidla ja jõusaal, mille juurde kuulub ka saun. Turvakaalutlustel on need kõik mõeldud kasutamiseks ministeeriumide ühishoone töötajatele. 

Jõusaal rajati ühishoone töötajate soovil ning selle inventar koosneb töötajate isiklikest seadmetest ning endistest majadest kaasa toodud seadmetest. Seega eraldi kulutusi sellele ei tehtud. Jõusaal asub esimesel korrusel ning see on Väike-Ameerika tänava poolt läbi akende nähtav. Viie ministeeriumi töötajad, keda on kokku ligi 1000, kasutavad jõusaali väga tihti. Töötajatel on võimalik seda kasutada kella kuuest hommikul kuni kella 23ni õhtul. Seega trenni saab teha hommikul enne tööd, lõunapausi arvelt või siis peale tööpäeva. 

Kuna ministeeriumide töötajatele pole ette nähtud sporditoetust, siis püüame oma töötajaid liikuma innustada muul moel. Lisaks jõusaali kasutamise võimalusele korraldame igal võimalusel ka erinevaid spordiüritusi (või võtame neist osa). Näiteks korraldasime eelmisel aastal trepijooksu.