Sebastian Samuelsson võitis Pyeongchangi OMilt kaks medalit: teatesõidu kulla ja jälitussõidu hõbeda.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
20. september 2018, 14:15

Rootsi laskesuusataja sai Venemaalt tapmisähvarduse (4)

Rootsi laskesuusataja Sebastian Samuelsson (21) sai e-maili teel tapmisähvarduse, sest avaldas arvamust, et Venemaa antidopingu agentuur RUSADA ei peaks veel uuesti maailma antidopingu agentuuri WADA liikmeks saama. 

"Olen selles küsimuses väga kirglik ja minu arust on dopinguvastane võitlus väga oluline teema," lausus Samuelsson alustuseks Expressenile. "Eelmisel nädalal sain e-maile, kus ähvardati mind tappa ja nii edasi."

Inglisekeelse kirja saatis talle anonüümne inimene, kes nõudis rootslaselt 24 tunni jooksul kolme bitcoin'i (tänase kursi järgi pisut üle 16 000 euro - M.T.).

"Venelased on saatnud palgamõrvarid sulle järele. Nad on teel," seisis esimeses kirjas lisaks rahanõudele.

Kui tähtaeg hakkas kätte jõudma, potsatas Samuelssoni postkasti uus kiri: "Hei. Kontakteerisin sinuga eile. Venelastel on tõsi taga. See on sinu otsus, kui sa midagi ette ei võta."

Samuelsson Expressenile: "Loomulikult on see ebameeldiv. Loodan, et ohtu pole. Arvatavasti lähen nende kirjadega politseisse, kui kodumaale naasen."

Praegu on ta Saksamaal Ruhpoldingus treeninglaagris.

WADA täitekomitee hääletab täna Seišellidel, kas võtta RUSADA taas oma liikmeks või mitte. Venelased visati sealt välja 2016. aastal pärast kurikuulsa McLareni raporti avaldamist, mis väitis, et meie idanaabrid vahetasid Sotši olümpial ööpimeduses positiivseid proove negatiivsete vastu.