Kelly Sildaru, Foto: Martin Ahven
Talisport
20. september 2018, 14:33

EOK premeerib Sildarusid 30 000 euroga (5)

Eesti Olümpiakomitee (EOK) premeerib augusti lõpus ja septembri alguses Uus-Meremaal Cardronas toimunud freestyle-suusatamise juunioride maailmameistrivõistlustel pargi- ja rennisõidus kaks kuldmedalit võitnud Kelly Sildarut kokku 20 000 euroga ja tema treenerist isa Tõnis Sildarut 10 000 euroga.

EOK president Urmas Sõõrumaa avaldas heameelt, et on põhjust maksta noorele sportlasele ja tema treenerile koguni kahe kuldmedali eest preemiat. „Seda enam, et Kelly teekond nende medaliteni polnud lihtne, vaid nõudis vigastuse järel tippu naasmiseks suurt kannatlikkust, järjepidevust ning tööd iseendaga. Kelly on meile kõigile eeskujuks, kuidas pärast elu poolt teele visatud takistusi targalt tõusta ja võidukalt oma unistuste suunas pürgida,“ lausus Sõõrumaa pressiteate vahendusel.

Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse vastavalt EOK täitevkomitee poolt kinnitatud korrale. Selle kohaselt on juunioride maailmameistrivõistluste kuldmedali võitmise korral sportlase preemia suuruseks kuni 10 000 eurot. Treeneri preemia suuruseks on kuni pool sportlasele makstavast summast. 

EOK maksab preemiatelt lisaks 7500 eurot tulumaksu, kokku kulub preemiatele 37 500 eurot. Väljamaksmisele kuuluvad preemiarahad eraldab EOK taotlusel kultuuriministeerium.