Laps anti üle Omski lennujaamas.Foto: sledcom.ru
Maailm
20. september 2018, 17:00

MIS TOIMUB? Venemaal müüs meeleheitel ema beebi 38 euro eest võhivõõrale (25)

Venemaal ootavad eeluurimisvanglas oma saatust kaks naist – lapse müüja ja ostja. Mõlemat ähvardab süüdimõistmisel kuni kümneaastane vanglakaristus, vahendab Kronen Zeitung. 

Omskis sünnitas 25aastane töötu maaler Inna Petrova mullu sügisel tütre. Raha lapse kasvatamiseks tal aga nappis ja nii leidis ta internetist 43aastase Peterburi õpetaja Natalja Ždanova kuulutuse sooviga saada oma perekonda kuni kolme kuu vanune laps. Natalja põhjendas oma soovi sellega, et pärast täiskasvanud poja kodust lahkumist tunnevad nad mehega ennast nii üksikuna ja tahaksid väga kellegi eest hoolitseda. 

Et pisitüdruku isa ei tahtnud abistamisest kuuldagi, otsustas Inna Petrova oma tütre 3000 rubla (38 euro) eest müüa võhivõõrale naisele. 

Natalja Ždanova lendas koos saatjaga Omskisse. Lennujaamas ootas neid Inna Petrova, laps kaasas. Nataljal olid tüdruku tarvis olemas ka võltsitud dokument ja ta lendas lapsega kohe Peterburi tagasi. 

Võib-olla polekski see lugu avalikkuse ette jõudnud, kuid Inna Petrova rääkis lapsemüügist naisele, kellelt ta korterit üüris. Viimane teatas asjast kohe politseile. Omski lennujaama valvekaamerate salvestiste läbivaatamisel selgus, et lapsemüük oli tõesti teoks saanud. 

Mõlemad naised võeti vahi alla  ning neid süüdistatakse inimkaubanduses.