Margus Hunt (sinises) murrab tänavu mehi nagu loogu.Foto: AFP/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
20. september 2018, 15:48

Imelises hoos Margus Hunt: mängin paremini, sest mängin rohkem (1)

Eestlane Margus Hunt (31) on Ameerika jalgpalliliiga NFLi uut hooaega alustanud niivõrd hästi, et temast on vaimustunud nii Indianapolis Coltsi fännid kui ka klubi tegemisi kajastavad ajakirjanikud.

Hunt on saanud kahe mänguga kirja viis ja pool sack'i ehk vastase mängujuhi mahamurdmist ning olnud üldse meeskonnale kasulik. Võrdluseks, eelneva viie aasta peale kokku tegi ta kaks ja pool sack'i. Vahe on üüratu.

Eriti torkab silma fakt, et Coltsi treener usaldab tänavu eestlast. Esiteks on ta lülitanud Hundi algkoosseisu. Teiseks teeb eestlane kaasa erakordselt paljudes kaitseolukordades. Kahe avanädala peale on tema osalusprotsent 83,8, mis on Coltsi parim. Ja kogu liiga peale üks paremaid.

Mis on Hundi (ootamatu) edu valem? Mehe enda sõnul on põhjus lihtne: ta mängib paremini, sest mängib rohkem. "Mõju on hiiglaslik," lausus Hunt väljaandele The Athletic.

"Treeningul võib lõputult olukordi läbi mängida, kuid see pole sama. Vastased muudavad samuti oma plaane ja lisavad sinna elemente, mida me pole varem näinudki. 

Mõnda asja saab läbi hammustada ainult teisel pool joont olevate mängijate pealt lugedes. See on väga oluline, eriti minu jaoks. Ma vajan säärast kogemust, et mõista ja tunnetada, mis platsil toimub. Siis suudan mänguga kaasas käia."

Kui veel mänguajast rääkida, siis mullu osales ta 53,7% Coltsi kaitseolukordades, ent nelja Cincinnati Benglasis veedetud aasta jooksul pääses ta hooaja jooksul platsile maksimaalselt 30% olukordadeks.

"Debüütaastal oli mu probleemiks, et ma ei pääsenud tihtilugu platsile enne teist poolaega," meenutas Hunt. "Mängul on oma kindel kulg. Mida varem seda väljakul tunnetada saad, seda parem."

Coltsi ja Hundi hooaeg jätkub pühapäeval kodus Philadelphia Eaglesi vastu.