Andrei KorobeinikFoto: Arno Saar
Eesti uudised
20. september 2018, 16:33

SAHINAD: Reformierakonda kritiseerinud Andrei Korobeinik liitub peagi sotsidega (19)

Reformierakonda kuuluv Andrei Korobeinik kriitiseeris oma arvamusloos koduerakonda, mille järel andis partei peasekretär mõista, et ärimees on üldse erakonnast lahkumas. Õhtuleheni jõudsid sahinad, et Korobeinik liitub peagi Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga, mida mees aga eitab.

Korobeinik arutles kolmapäeval Eesti Päevalehe veergudel, et kui sotsiaalpopulistlikuks muutunud Reformierakond ei naase liberaalsete juurte juurde, võib ta sama hästi pillid kotti panna.

"Eesti liberaalne Reformierakond ei meenuta enam energilist ja usinat oravat, vaid pigem ülekaalulist tubast merisiga, kellel pole seost ei mere ega sigadega. Valijakompassi analüüsis oli Reformierakond – liberaalse maailmavaate lipulaev Eestis – liberalismi skaalal viies, vähem liberaalsed olid veel vaid IRL ja EKRE," räägib Korobeinik.

Reformierakonna peasekretär Kert Valdaru süüdistustega ei nõustu ning viitas Eesti Päevalehes avaldatud vastuses, et Korobeinik on hoopis erakonnast lahkumas ning pole rahul talle valimisnimekirjas pakutava kohaga.

"Erakonna peasekretärina võin öelda, et mul on Andreiga olnud mitmed vestlusi ja ka lahkarvamusi erinevatel teemadel, näiteks positsioon valimisnimekirjas, mida Reformierakond tulevastel riigikogu valimistel talle pakkuda sai. Lahkarvamused on meil ka kodakondsuspoliitikas, mille põhialuste muutmist meie erakond ei toeta. Erinevad arutelud Andreiga on viinud selleni, et ta kaalub enda sõnul erakonnast välja astumist," sõnas Valdaru.

Õhtulehe allikas teadis rääkida, et Korobeinik plaanib kiiremas korras sotsiaaldemokraatide ridadesse astuda.

"Hetkel mul plaane pole, vähe sellest - olen täna veel Reformierakonna liige," vastas Korobeinik küsimusele, ka väide ka tõele vastab. Seda, kas ta plaanib lähitulevikus Reformierakonnast lahkuda, kommenteeris Korobeinik nõnda: "Kui ma seda teen, siis kindlasti annan teada."

"Tohoh, seda peate küll tema käest küsima," imestas SDE esimees Jevgeni Ossinovski küsimuse peale, kas Korobeinik liitub sotsidega. Samasuguse vastuse andis ka erakonna peasekretär Kalvi Kõva.