Martin HelmeFoto: LAURA OKS
Poliitika
20. september 2018, 16:55

Martin Helme EKRE reitingust: toetus ei saagi lõputult ainult ühes suunas liikuda (29)

ERR-i tellimusel valminud populaarsusküsitluse põhjal on EKRE jätkuvalt Keskerakonna ja Reformierakonna järel kolmandal kohal, kuid aprillis alanud populaarsuse kasv on peatunud. Septembris on neil toetajaid kahe protsendipunkti võrra vähem kui augustis.

Alates aprillist on EKRE toetus pidevalt tõusnud. Kui aprillis oli nende toetus 14 protsenti, siis augustis juba 19 protsenti. Seekordse uuringu järgi annaks oma hääle EKRE-le 17 protsenti küsitletutest.

Riigikogu EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme on veendunud, et väike toetuse langus pikemas plaanis midagi ei tähenda. "Me ei pabista sugugi väikese kõikumise pärast, ega toetus ei saagi lõputult ainult ühes suunas liikuda. Taolisi väikeseid tagasiminekuid oleme näinud ka varem, kui meil on olnud suurem tõus. Pikas plaanis oleme veendunud, et meie toetus kasvab," ütleb Helme.

"Praeguse väikese tagasimineku põhjuseks võib pidada seda, te vahepeal ootamatult kõrgeks tõusnud toetus venelaste hulgas kukkus oluliselt peale Lihula ausamba mälestusüritust ning jõulist seisukohavõttu Deniss Metsavase riigireetmise skandaali käigus. See meid ei kõiguta," teatab ta.

EKRE plaanib lähinädalatel teatada mitmest uuest erakonnaga liitujast. Samuti plaanitakse jupikaupa valimisprogrammi avaldama hakata. "Usume, et see kõik suurendab meie toetust valijate hulgas," sõnab Helme.