Veebikonstaabel Maarja Punak sai 2017. president Kersti Kaljulaidilt teenetemärgi.Foto: Alar Truu
Eesti uudised
20. september 2018, 16:56

Veebikonstaabel asub politsei sotsiaalmeediat juhtima (2)

Veebikonstaabel Maarja Punak teatab sotsiaalmeedias, et paneb ameti maha ning võtab vastu uue väljakutse. 

"Asjalood on muutunud ja olen otsustanud võtta vastu uue väljakutse. Ma ei jätka enam veebikonstaablina, kuid hakkan politseis eest vedama sotsiaalmeedia valdkonda," kirjutab Punak, et pikemat aega on olnud vajadus selle järele, et politsei oleks sotsiaalmeedias veelgi enam inimeste jaoks olemas just kohalikul tasandil.

"Enda kogemuste ja näidete abil saan olla piirkonnakonstaablitele toeks. Eelkõige tähendab see seda, et kui piirkonnas on midagi juhtunud, siis kohalik politseinik saab vajadusel jagada infot, selgitada politsei tegevusi, pakkuda turvalisusega seotud aruteludes välja lahendusi jne. See pole kaugeltki mitte kõik, kuid luban, et olen siin lehel olemas ja annan edasistest arengutest ja tegemistest teada! Jätkuvalt on minu südameasjaks kõik noorte ja sotsiaalmeediaga seonduv ja seega hoian ka sel teemal kätt pulsil," lubab Punak. 

Ta lubab vastata laekunud küsimustele, kuid uued küsimused tuleks saata Facebookis kas veebikonstaabel Andero Sepale või Jana Frolovale või võtta nendega ühendust [email protected] ja [email protected] kaudu.

"Minu enda jaoks on need veidi enam kui kuus aastat möödunud väga kiiresti ja olen puutunud kokku raskete, kurbade, huvitavate ning ka õnneliku lõpuga juhtumitega. On olnud soe tunne kuulda tagasisidet, milles noored on pidanud mõne ürituse raames minu loengut kõige huvitavamaks või kui lapsevanemad loengu järel pärast pikemat haudvaikust küsivad vaid seda, et miks ma ei ole sellistel teemadel varem ja veelgi rohkem käinud rääkimas. Rääkimata sellest, kui lastevanemate loeng venib jooksvalt nende enda soovil tunni asemel 2.5tunniseks aruteluks," rõõmustab politseinik. 

Eesti esimene veebikonstaabel Andero Sepp alustas tööd 1. juunil 2011.