Foto: Robin Roots
Eesti uudised
20. september 2018, 17:25

Danske pank: laenulepingud kehtivad samadel tingimustel edasi (1)

Õhtuleht uuris rahapesuskandaali sattunud Danske panga Eesti filiaalilt, mis saab eraisikute poolt võetud eluasemelaenudest. 

Danske Bank teatas 26. aprillil 2018, et keskendub Balti riikides edaspidi Põhjamaade äriklientide ja rahvusvaheliste korporatsioonide teenindamisele.

"Valitud strateegiast tulenevalt lõpetame järk-järgult kliendisuhted kohalike era- ja äriklientidega. Kohalikel klientidel soovitame valida endale uus igapäevane panganduspartner," kommenteeris  Danske panga kommunikatsioonijuht Tõnu Talinurm.  

Ta kinnitas, et eraisikutel on jätkuvalt eluasemelaene Danske Bankis. "Klientidel, kellel on pangaga sõlmitud laenuleping, tasub tähele panna, et laenulepingud kehtivad senistel tingimustel edasi. Klient võib juba praegu viia igapäevased arveldused teise panka – tagada tuleb vaid see, et kliendi arvelduskontol oleks ettenähtud kuupäevadel piisavalt vahendeid laenumaksete debiteerimiseks." 

Eestiga seotud pensionifonde pangal ei ole. "Danske Bank müüs 2016. aastal oma varahaldusettevõtte Danske Capital ASi aktsiad täies mahus ASile LHV Varahaldus ja seetõttu ei ole meie halduses pensionifonde," ütles Talinurm.