Brett KavanaughFoto: Reuters/Scanpix
Maailm
21. september 2018, 15:06

Kavanaugh'd süüdistanud naine ei kavatse emaspäeval senati ette astuda (1)

USA ülemkohtu kohtunikuks kandideerivat Brett Kavanaugh'd seksuaalses ahistamises süüdistanud Christine Blasey Ford on valmis andma senati ees ütlusi, kuid mitte eeloleval esmaspäeval, teatasid naise advokaadid. 

Senatisse saadetud kirjas seisis, et Ford on valmis tunnistama, kui talle pakutakse õiglasi tingimusi ning tagatakse tema turvalisus, vahendab CNN.

„Ütluste andmine esmaspäeval pole kuidagi võimalik ja komitee sellekohane nõudmine on meelevaldne,“ seisis advokaatide kirjas. Samas pöördumise selgitati, et Ford on saanud tapmisähvardusi, mistõttu on ta koos oma perega pidanud oma kodust lahkuma.

Palo Alto ülikoolis psühholoogiaprofessorina töötav Ford väidab, et Kavanaugh on püüdnud teda seksuaalselt ahistada. Naise sõnul juhtus intsident 1982. aastal, mil tema oli 15aastane, mees aga 17aastane. 

USA president Donald Trump nimetas Kavanaugh ülemkohtu kohtuniku kandidaadiks juulis, kuna 81aastane Anthony Kennedy, kes oli kolleegide hulgas staažikaim, oli otsustanud oma ametist loobuda.