Metsaotsingud. Pilt on illustratiivne.Foto: TIINA KÕRTSINI
Eesti uudised
21. september 2018, 14:00

Piirivalvurid ja politseinikud leidsid Ida-Virumaalt metsast kaks kadunud meest

Neljapäeva õhtul leidsid Ida-Virumaa politseiametnikud terviserikke saanud mehe, kes oli metsa läinud ega saanud sealt enam omal käel välja.  

Neljapäeva õhtupoolikul kella 19 ajal teatati politseile, et Alutaguse vallas Ohakvere külas läks 69-aastane mees hommikul koos koeraga metsa seenele, kuid ei olnud õhtuks naasnud. Koer tuli omapäi kella 17 paiku koju tagasi ja see muutis murelikuks abikaasa, kes meest esiti ise otsima asus.

Ida prefektuuri operatiivjuht Sergei Andrejev selgitas, et politseil on inimeste otsimiseks erinevad võimalused, sealhulgas maastikuotsingud koos teenistuskoertega ning kopteri või soojuskaameraga drooni kaasamine. „Kui tunnete, et teie lähedane on liialt kauaks metsa jäänud, teil puudub temaga ühendus ning arvate, et ta on eksinud või temaga on midagi juhtunud, siis andke sellest viivitamatult teada. Olukorras, kus inimelu on ohus, loeb iga minut. Mida kiiremini saame otsima asuda, seda suurem võimalus on inimene elusana leida,“ sõnas Andrejev.

Metsaotsinguid alustasid piirivalvurid ja politseinikud koos teenistuskoertega. Veidi peale kella 22 leidsid piirivalvurid terviserikke saanud mehe metsa alt pikali. Kiirabi viis ta haiglasse.

Metsa minnes telefon kaasa!

Ida prefektuuri operatiivjuht selgitas, et mehel ei olnud kaasas telefoni ja seetõttu ei saanud ta ise abi kutsuda. „Metsa minnes tuleb igal juhul kaasa võtta täis laetud akuga mobiiltelefon, sest hätta sattudes on see asendamatu abivahend sidepidamiseks,“ sõnas operatiivjuht.

Eile õhtul kella 20.50 paiku tuli teinegi teade Ida-Virumaalt Sinimäe alevikust, kus metsa jalutama läinud 65-aastane mees kaotas suunataju ega osanud enam metsast välja tulla. Mehel oli kaasas mobiiltelefon ja ta andis lähedastele teada, et vajab abi, kes omakorda helistasid politseisse. Eksinu metsast välja juhatamiseks kasutati politseisõiduki sireene ning mees kuulis Tallinn-Narva maanteel sõitvate autode müra, mille suunas ta liikuma hakkas lõpuks maanteele välja jõudes. Kiirabi vaatas mehe üle ning ta lubati koju.

Operatiivjuht lisas, et teatavasti on nädalavahetus alles ees ja metsa seenele minejaid kindlasti palju. „Võta kaasa mobiiltelefon, vajalikud ravimid ning kergemat toidupoolist ja juua. Anna lähedastele teada, kuhu metsa sa lähed ja mis kellani sa ära oled. Pane selga erksavärvilised riided või helkurvest, sest nii on sind metsas kergemini näha.“