Foto: Reuters/Scanpix
Saund
22. september 2018, 12:00

Räpimogul Suge Knight mõisteti 28 aastaks trellide taha (3)

Plaadifirma Death Row Records bossina tuntud räppar Marion "Suge" Knight tunnistas end süüdi tahtlikus tapmises ning võttis vastu karmi karistuse: 28 aastat vabaduskaotust.

53aastane Knight oli 2015. aasta jaanuaris otsa sõitnud kahele jalakäijale, kellest üks, 55aastane Terry Carter, sai surma. Tal oli tekkinud meestega tüli räpiteemalise filmi "Straight Outta Compton" reklaamklipi filmimisel. Pärast traagilist õnnetust väitis Knight, et kaks võttegrupi liiget olid talle kallale tunginud ning ta püüdis põgeneda. Ent tunnistajad kinnitasid: Knight oli järgnenud meestele burgerikioski parkimisplatsile ning nad tahtlikult maha niitnud. 

Kuna Knight tunnistas end nüüd süüdi, said klaaritud veel kaks ootel seisnud kriminaalsüüdistust: 2014. aasta augustis kaevati ta kohtusse kuritegelike ähvarduste tegemise eest ning kuu aega hiljem fotoaparaadi väidetava varastamise eest ühelt naiselt.

Kohtusaalid ja kinnimajad pole Knightile võõrad kohad. 1992 esitati talle süüdistus kallaletungis surmarelvaga. 1995 võttis räppar süü omaks ning pääses viieaastase tingimisi karistusega.

1997. aasta veebruaris aga saadeti Knight üheksaks aastaks pokri - ta oli rikkunud 1996. aastal katseaja reegleid, minnes Las Vegase hotellis kaklema. Mõni tund hiljem sai sealsamas lähistel surmavalt vigastada Suge'i plaadifirma alla kuulunud 25aastane räpikuulsus Tupac Shakur: teda tulistati mööduvast autost.

Ühe vandenõuteooria kohaselt lasi Knight Tupaci tappa, sest too oli plaaninud tema tiiva alt lahkuda. Kui 1997 tapeti teinegi räpikuulsus Notorious B.I.G, käisid jutud, et seegi oli Knighti kätetöö - räpimogul olevat oma seotuselt Tupaci juhtumiga teise mõrva abiel tähelepanu kõrvale juhtida