Rite Aidi töötajate lähedased ootasid sündmuspaiga lähedal uudiseidFoto: AFP/Scanpix
Maailm
21. september 2018, 18:05

„Ju polnud tema päev siis...“ Marylandis tulistas noor naine kolm töökaaslast surnuks (22)

Neljapäeval Marylandis toimunud tulistamises hukkus neli inimest, nende seas ka tulistaja ise. Kui 95 protsendil USAs toimuvates tulistamistest on kurjategijaks mees, siis Marylandis läks oma kolleegidele relvaga kallale 26aastane naisterahvas.

ABC News vahendab, et apteegifirma Rite Aid lao- ja sorteerimiskeskuses toimunu sai alguse tülist. 26aastane Snochia Moseley, kes töötas Rite Aidis ajutisel ametikohal, tuli hommikul tööle, nagu ikka. Seejärel tekkis mingi konflikt ja sõnavahetus ning vaid mõned minutit pärast kella 9 tõmbas naine välja püstoli ning asus valimatult inimeste pihta tulistama.

64aastane mees, kes tulistamise alguse hetkel tualettruumi kasutas ning ennast sinna peitis, selgitab, et kell 9 on laotöötajatele ette nähtud hommikune eine- või puhkepaus. Sööklasse oli kogunenud suur hulk rahvast, kuid väidetav tüli ja sellele järgnenud tulistamine said alguse õues, seejärel tormas tulistaja sööklasse.

Pealtnägijate sõnul tulistas Moseley inimeste pihta valimatult nii hoone sees kui väljas. Ta ei sihtinud konkreetselt kedagi. Ta liikus kiiresti ja paanikas laotöötajad tormasid igas suunas laiali, teadmata täpselt, kuhu varjuda. Naine tappis kolm inimest ja vigastas veel kolme. Veretöös kasutatud püstol kuulus talle endale.

Lõpuks üritas Moseley enesetappu teha. Esialgu jäi ta ellu, kuid suri reede hommikul haiglas.

Tema teo motiiv jääb esialgu teadmatuks. Üks vigastatud mees lonkas Rite Aidi hoone kõrval asuvasse mööblilattu, mille töötajad kutsusid talle kiirabi ja sidusid ta jalahaava kinni. Neile rääkis haavatu, et muidu on Snochia Moseley tore tüdruk ja ta ei tea, mis talle sisse läks. Tema kirjelduse järgi oli konflikti algatajaks Moseley ise. „Ta lihtsalt tuli täna hommikul kohale halvas tujus,“ rääkis mees. „Muidu on ta tore. Aga täna, ma ei tea, ju polnud tema päev siis. Ta lihtsalt tuli ja hakkas tüli norima.“

Rite Aidi töötajate lähedased ootasid sündmuspaiga lähedal uudiseid Foto: AFP/Scanpix