Foto: Politsei
Krimi
21. september 2018, 18:55

Politsei otsib naistuttavate autosid maha müünud kelmi ohvreid (31)

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo uurijad pidasid kinni 56-aastase Kaupo, keda kahtlustatakse kelmustes ja võltsimistes. Kahtlustuse järgi omastas mees naistuttavate sõidukid ning müüs need seejärel omavoliliselt ja lepinguid võltsides maha.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi tegutses mees mitme aasta vältel, esimene seni tuvastatud episood pärineb 2014. aastast. Meest kahtlustatakse 13 kuriteoepisoodis, mis on seotud võltsimiste ja kelmustega.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Toomas Jervson kirjeldab mehe käitumismustrit järgmiselt. „Ta tutvus naisterahvastega, kellega tekkisid usalduslikud suhted. Naiste usaldust kuritarvitades sai mees erinevate ettekäänete abil sõidukid oma valdusesse. Mees müüs ostu-müügi lepinguid võltsides sõidukid kolmandatele inimestele. Hetkel teame, et selliselt müüs mees maha 12 autot, kuid arvame, et sõidukeid ja kannatanuid võib olla rohkemgi,“ selgitas Jervson.

Seetõttu palub politsei kõigil, kes mehe ohvriks langenud on või kellel on tema suhtes pretensioone, anda sellest teada kriminaalbüroo telefoninumbril 5331 0010 või [email protected].

Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti mees täna vahi alla. Mees on varem sarnaste kuritegude eest karistatud.