Ott Tänak (paremal) ja Malcolm Wilson Foto: Barry Clark/Facebook
WRC
21. september 2018, 19:30

Fordi tiimiboss meenutab, kuidas Tänak ta pimedasse kohta saatis, kuid austuse välja teenis (8)

Tänaseks autoralli MM-sarjas tiitlinõudlejaks tõusnud Ott Tänak sirgus tipp-piloodiks M-Spordis Malcolm Wilsoni käe all. Nagu kõigil tegijatel, oli ka eestlasel parimate sekka tõusmiseks vaja läbi käi raske teekond. 

Autosporti loos meenutab Wilson aega, mil Tänak talle vastu hakkas. Tulisest vestlusest kasvas välja aga tõeline austust. 

Wilson ei mäleta, millisel rallil see täpselt juhtus, kuid olukord hakkas hargnema sellest, kui Tänak oli järjekordse Ford Fiesta vastu puud sodiks sõitnud. Tiimiboss kutsus meie mehe vaibale, et juhtunut arutada. Ja selline juhus polnud mitte sugugi esimene kord. 

"Me rääkisime juhtunust. Ja ma võib-olla kasutasin f-tähega sõna. Ühtäkki jäi kõik vaikses ja mõtlesin, et meie vestlus on lõppenud," meenutab Wilson toda päeva. "Siis tuli aga Ott tagasi ja ütles mulle f*ck off (käi per***e)."

Väga viisaka ja kombeka Wilsoni jaoks oli see hetk mõistagi šokeeriv. Siis aga Tänak selgitas, et ta oligi ju saanud korralduse gaasi tallata ning viimasel piiril sõita. Pealik mõistis, et piloodil oli tegelikult õigus ning sealt alates tõusis tema austus eestlase vastu olulisel määral.