MERIFoto: MATI HIIS
Ilm
22. september 2018, 11:42

Ilm kisub tormiseks! Kogu Eestile on antud esimese taseme hoiatus (4)

Kui veel eile lubas Eesti ilmateenistus nädalavahetuseks tavapärasest valjemat tuult, siis nüüd on kogu Eestile antud esimese taseme hoiatus. Tuul võib puhuda kuni 25 m/s.

Laupäeva öösel suundub aktiivne madalrõhkkond piki Skandinaaviat põhja suunas ja selle lohk ühes vihmasajuga liigub üle Eesti, võib olla äikest. Tuul pöördub kagust edelasse ja on väga tugev, puhanguid on sisemaal 14, rannikul 18, saartel kuni 22 m/s. Soe õhumass sunnitakse lahkuma, öö hakul on temperatuur veel 15..20, hommikuks aga langeb 10..17°C-ni. Päeval katab võimas madalrõhuala kogu Põhja-Euroopa ja selle servas sajab meil hoovihma. Puhub väga tugev edelatuul, puhanguid on sisemaal 14-17, saartel ja rannikul 20-25 m/s. Õhutemperatuur oluliselt ei tõuse ja jääb 13..17°C piiresse. 

Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval suundub madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjatipu Teravmägede suunas ja selle lõunaserv jääb katma Läänemere ümbrust. Öö on selgem ja saju võimalus võrdlemisi väike, aga lõõtsub tugev edelatuul. Päeval on sajuhooge laialdaselt. Tuul annab veidi järele ja pöördub enam läände. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 11..14°C.

Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Esimese taseme hoiatus tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvesta sellega, kui sinu tegevus on ilmast mõjutatud. Jälgi edasist ilmaprognoosi.