Toomas KasemaaFoto: Peeter Langovits / Postimees
Poliitika
22. september 2018, 13:59

Eesti 200-ga liitus Toomas Kasemaa (40)

Poliitilise liikumisega Eesti 200 liitus endine Saare maavanem ja kaitseväelane kaptenmajor Toomas Kasemaa.„Kuidas jõuda riigini, mis tegutseb näoga kodaniku poole, kaitstes põhiseaduslikke ja üldisi demokraatlikke väärtusi ja arvestades pikaajalist arengut, mitte ainult tänast olukorda? Üks on kindel, seda saab ja peab tegema demokraatlikul teel. Kaasav eelarve ei tohi olla omavalitsuste eelarvest väikene protsendike, vaid kogu Eesti poliitika peab olema kaasav ja kõnetav,“ kirjeldas Kasemaa.

Kasemaa sõnul liitus ta Eesti 200-ga, et arendada Eesti elu edasi positiivselt, mitte negatiivsetes ja lõhestavates debattides. 

„Meie praegused poliitilised debatid on äraspidised, käskivad, keelavad ja lubavad, mitte ei lähtu soovitud tulemusest ning inimeste otsustusvabadusest. Näiteks alkoholitarbimist soovitakse reguleerida pelgalt maksupoliitikaga. Tegelikkuses soovime ju arendada inimeste tervislikke eluviise, abistada ja ravida sõltuvushäiretega inimesi ning tuua nad tavapärasesse elurütmi kogukonda tagasi,“ kirjeldas Kasemaa.

Kaptenmajor Toomas Kasemaa töötab Kaitseväe toetusteenuste keskuse ülemana. Aastatel 2006-2011 oli ta Saare maavanem, enne seda siseministeeriumi piirivalvepoliitika büroo juht ja Saaremaa piirivalve ülem.

Eesti 200 on poliitiline liikumine, mis avaldas oma manifesti tänavu mais. Augustis otsustas MTÜ Eesti 200 nõukogu, et liikumisest saab erakond ja osaletakse 2019. aasta riigikogu valimistel. Liikumise eesmärk on kutsuda inimesi üles käsitlema Eesti tulevikku puudutavaid poliitilisi teemasid pikemas perspektiivis kui üks valimistsükkel.