Inimesed

Ajakirja EMA peatoimetaja Merle Liivak: keskkond ei toeta lapsevanemaks olemist (8)

LISA KOMMENTAAR

veera voll10. veebruar 2019, 20:27
kahe täis kasvanud laste ema
mammu1. oktoober 2018, 12:30
Kes kultiveerib arusaama, et kasvatamine on lihtne?!. Ilmselt tahavad paljud algajad lapsevanemad, et OLEKS nii lihtne, et ISE ei pea pingutama. Siis muidugi on pettumust ja frustratsiooni palju .
tädi Maali1. oktoober 2018, 12:25
Ega kõrgharidus emaks/ isaks tee! Olen oma kolme lapse j seitsme lapsslapse puhul märganud, et pole see keskkond nii vaenulik üjhti( ms. ka mul on kõrgtharidus ja pikk ped töö staaž.) Aga tuleb ISE hoolas olla nende negatiivsete tegurite puhul eristada, mida muuta, mida eirata. Pole vaja igat kõrvaliste inimeste rumalust liiga südamesse võtta. Kool aga enamasti on just see "küla", mis kõlab vastu. Tglt ei ole küll ükski õpetaja NIMME pahatahtlik ega takistav. Oleneb ju sellest, milline on vaatepunkt kasvatusele. Äkki räägitakse üksteisest mööda? Äkki olete ISE pisut tundlik?...
toetan25. september 2018, 22:02
eesti keskkond on väga lastevihkajalik, olen seda terve elu kõikide oma lastega tundnud ja näinud. Ja pole vaja rääkida midagi lapsevanema puudujääkidest. Olen kasvatusalaste kõrgharidustega, erudeeritud ja tean suurepäraselt ning ka täidan oma kohustusi laste kasvatamisel. Aga kool, riigiasutused ja lihtsalt inimesed on kohutavad ning üritavad tihtipeale mitte toetada, vaid vastupidi, takistada sind laste kasvatamisel.
Nohh...24. september 2018, 18:18
Äkki panustaks siis perekonda, leibkonda või kui keskkond nii kehv, siis inimkonda ja universumisse ? Miks inimene sellist jama kirjutab? Mingi ebastabiilsus äkki ?
Mis siis 24. september 2018, 08:05
Lapsevanemaks olemise toetus puutub???
Olen ka lapsevanem--- kas see peaks mind tõstma pühaku seisu???
tiia24. september 2018, 08:00
Lapsevanemad ei võta endile vastutust, arusaam, et riik, lasteaed ja kool peab lapsi kasvatama on väär.Ikka on keegi teine süüdi, mitte lapsevanem. Lapsed on sündinud ja sünnivad iga riigikorra ajal ja kasvavad inimesteks, kui vanemad neist hoolivad ja leiavad aega ja tahet lastega tegelemiseks.
Refi agent24. september 2018, 07:19
Keskkond toetab vägagi lapsevanemaks olemist, kuid lapsevanematele kultiveeritakse arusaama, et kasvatamine on lihtne ja nende asemel peab seda tegema riik oma paljude asutustega.