Pardakaamera video sellest, kuidas politsei Ahto laupäeva varahommikul kinni pidas.Video: Erakogu
Eesti uudised
26. september 2018, 15:47

VIDEO | Taksojuht: politsei trahvib Paldiski maanteel alusetult autojuhte (56)

22. septembri varajastel tundidel vedas taksojuht Ahto Tallinnas Paldiski teel kliente, kui politsei ta kinni pidas. Väidetavalt sõitis Ahto 50 km/h piirangualas kiirusega 70 km/h. Taksojuht on aga sootuks teisel arvamusel ning kuna kinnipeetuid oli massiliselt, süüdistab ta politseid juhtide alusetus trahvimises.

"Nemad väidavad, et ma sõitsin 50 km/h alas kiirusega 70 km/h. Nemad väidavad, et seal oli teede remont. Tegelikult, kui ma Kristiine [keskuse] juurest sõidan Õismäele, siis seal ei ole teeremonti ja seal ei ole kiirusepiirang 50 km/h. Seal on 70 km/h ala," selgitab Ahto olukorda.

Ahto sõnul peatati ta pärast G4S büroohoonet (Paldiski tee 80) ehk alas, kus lubatud sõidukiirus on 70 km/h. Veendunud, et lubatud kiirus on seal just selline, astus ta politseinikuga vaidlusesse. "Ütlesin, et davai, lähme vaatame siis üle. Aga kui ta autosse istus, siis märkas, et mul on kliendid peal," kirjeldab ta.

Politseinik palus taksomeetri seisma panna, ent see pole Taxifyga taksot sõitva Ahto sõnul võimalik. "Ta kontrollis siis teisi asju: kas mul on kaardid ja muud asjad olemas ja lõpuks ütles, et mine vii kliendid ära ja siis tule tagasi."

Pardakaamera video sellest, kuidas politsei Ahto laupäeva varahommikul kinni pidas. Video: Erakogu

Taksojuht tegi nagu öeldud ja läks kliente viima. Ent tagasiteel teda enam ei peatatud. "Kuna ma olin endas täiesti kindel, et seal on 70 ala, siis ma lihtsalt ei näinud mõtet ise niisama kinni pidada. Ja seda tõestab ka pardakaamera video: seal on näha selgelt paremale jäävast märgist, et on 70 ala."

Küll aga märkas Ahto, et korrakaitsjad olid kinni pidanud hulgaliselt teisi sõidukeid, mis pani teda järeldama, et need inimesed võisid kõik trahvi saada. Ta lisab, et see on ka põhjus, miks ta oma lugu avalikult räägib.

"Tahan, et need ohvrid teaksid, et nad ei pea seda trahvi maksma," ütleb ta ja tuletab veelkord meelde, et sellel teelõigul on 70 ala.

Politsei pressiesindaja Seiko Kuik kinnitab, et möödunud laupäeva varahommikul mõõtsid politseinikud Paldiski maantee 80 läheduses ja Paldiski maantee alguses kiirust.

Ent massilise trahvimise lükkab ta ümber: "Kahe kiiruseületaja suhtes alustati väärteomenetlus. Üks juht ületas kiirust rohkem kui 40 km/h ja teine enam kui 20 km/h. Esimesel juhul mõõtis eespool olev patrull kiirust 50 km/h alas, teisel juhul 70 km/h."

Kuik lisab, et politseinikud vestlesid mitme juhiga. "Ka video saatnud juhi puhul piirduti seekord vestlusega. Politseinikud veendusid enne kiiruse mõõtmist, kus algab ja lõpeb 50 km/h ja 70 km/h märgi mõjuala," sõnab Kuik.