USA mängumehed rõõmustamas. Foto: FIVB
Võrkpall
23. september 2018, 10:30

VÕRKPALLI MM | USA sammus võitmatult järgmisesse ringi, Brasiilia, Itaalia ja Serbia kohe kannul (1)

Itaalias ja Bulgaarias toimuval võrkpalli MMil said eile õhtul selgeks esimesed neli meeskonda kuuest, kes hakkavad järgmises vahegrupis võitlema poolfinaalkohtade eest. Kolmandasse ringi lunastasid pääsme USA, Brasiilia, Serbia ning Itaalia. 

Ainsana jätkab turniiril veel kaotuseta Rio olümpial pronksile tulnud USA vollekoondis, kes alistas laupäeva õhtul Bulgaaria 3:0 (-20, -20, -18) ning kindlustas niimoodi G-vahegrupi võidu. Ameeriklaste resultatiivseim oli Aaron Russell 16 punktiga, Taylor Sander ja Matthew Anderson toetasid teda vastavalt 12 ning 11 silmaga. Bulgaariale tõi enim punkte (8) Todor Skrimov.  

Bulgaaria - USA tipphetked:

H-grupist kindlustas omale võitjana edasipääsu Serbia, kes oli kindlalt 3:0 (-18, -22, -22) üle äsja Poolat šokeerinud Argentinast. Poolakad korjasid samal ajal juba teise järjestikuse kaotuse, kui jäid vahetusmehi mängitades kindlalt 1:3 alla Prantsusmaale. 

E-grupis sai oma mängumasina paukuma Venemaa, kes kinkis tänavuse MMi rekordilise (kodu)publikuarvu (12875) ees mänginud Itaaliale nende turniiri esimese kaotuse. 3:2 (19, -18, -21, 19, -11) võidumängus oli meie idanaabrite resultatiivseim Maksim Mihhailov 18 punktiga. Itaallaste punktide eest hoolitses vene juurtega diagonaalründaja Ivan Zaytsev (21 punkti). 

Venemaa - Itaalia tipphetked:

F-grupis ei suutnud keegi väärata Rio olümpiavõitja Brasiilia ülemvõimu. Viimati olid lõuna-ameeriklased kindlalt 3:0 (-22, -21, -16) üles Sloveeniast. Eestlaste lemmikud ehk Tartu Bigbanki nurgaründaja Samuel Walker ning endine Tallinna Selveri diagonaalründaja Lincoln Williams pidid samal ajal Austraaliaga vastu võtma kibeda 0:3 (26:28, 26.28, 20;:25) kaotuse Belgialt. Mõlema "eestlase" arvele jäi viis punkti. 

Teisest ringist edasi kolmandasse pääseb kokku kuus koondist. Lisaks vahegruppide võitjatele ka kaks paremat teise koha omanikku. Enne viimase vooru mänge on parimad šandis Poolal ja Venemaal, kuid teoreetiline võimalus on säilinud ka Belgial, Bulgaarial, Prantsusmaal ja Hollandil. 

Kolmandas ringis moodustavad meeskonnad kaks kolmeliikmelist gruppi, mille kaks paremat pääsevad edasi poolfinaali. 

Laupäevased mängud:
Holland – Soome 3:1
Venemaa – Itaalia 3:2
Austraalia – Belgia 0:3
Sloveenia – Brasiilia 0:3
Iraan – Kanada 2:3
Bulgaaria – USA 0:3
Serbia – Argentina 3:0
Poola – Prantsusmaa 1:3