Julio IglesiasFoto: AFP/Scanpix
Saund
23. september 2018, 11:31

Sünnipäevalaste saundid: kuula Ray Charlesi, Julio Iglesiast ja Bruce Springsteeni

Täna ehk 23. septembril on sündinud eestlastelegi meele järgi olevad muusikud Ray Charles, Julio Iglesias ja Bruce Springsteen. Tähtsa päeva tähistamiseks oleme kokku pannud väikse valiku nende loomingust!

USA pianist, laulja ja laulukirjutaja Ray Charles sündis 1930. aastal Georgia osariigis. Juba varases nooruses võttis talt nägemise glaukoom, kuid sellest hoolimata on ta ajalukku jäänud kui silmapaistev artist, kelle repertuaari kuulusid rythm and bluesi, souli, gospeli, džässi, bluusi, aga ka popmuusika ja kantri alla liigituvad teosed. 

Üks tema tuntumaid palasid on kahtlemata järgnev:

 

Täna 75. sünnipäeva tähistav Hispaania laulja Julio Iglesias on üks kümnest maailma edukaimast popartistist - tema albumeid on müüdud üle 200 miljoni. Tema edukaimateks paladeks on Billboardi järgi "To All The Girls I've Loved Before", "All Of You" ja "My Love".

 

USA laulja ja laulukirjutaja Bruce Springsteen sündis 1949. aastal New Jerseys. Oma loomingu eest on ta pälvinud hulganisti auhindu - teiste seas lausa 19 Grammyt, kaks Kuldgloobust ja ühe Oscari. Billboardi järgi on tema edukaimateks paladeks "Dancing In The Dark", "Hungry Heart", "Glory Days".