Helikopter Barnsley koduväljakul. Foto: Twitter @BarnsleyFC
Jalgpall
23. september 2018, 11:55

VIDEO | Inglismaa jalgpalliklubi ametnikud päästsid kiire reageerimisega infarkti saanud vabatahtliku elu (1)

Inglismaa jalgpalli tugevuselt kolmandal liigatasandil ehk League One'is jäi nädalavahetusel pidamata Barnsley ja Burton Albioni vaheline kohtumine, kuna kodumeeskonna pikaaegne vabatahtlik sai vahetult enne kohtumise algust infartki.

Mõlema meeskonna mängijad olid kogunenud juba väljakule viivasse tunnelisse, kui järsku jõudis mängu peakohtunikule Anthony Cogginsile teade ühe vabatahtliku terviserikkest. Õigusemõistja otsustas seejärel kohtumise algust edasi lükata ning palus mõlemal meeskonnal tagasi riietusruumi siirduda. Veidi hiljem teavitas ta osapooli ka mängu ära jätmisest.

Kohapeal olnud meditsiinitöötajad suutsid infrakti saanud vabatahtliku olukorra stabiliseerida ning Barnsley ametnikud otsustasid mehe elu päästmiseks kohale kutsuda helikopteri, et kauane abiline kärmelt haiglasse toimetada. 

Nagu hiljem selgus, osutus see Stephen Crofti elu päästmiseks ainuõigeks lükkeks. Mehe perekond tänas meeskonna kodulehekülje vahendusel kõiki Stephenit abistanud inimesi. 

"Stephen Crofti perekond tänab siiralt tänada Burtoni mängijaid ning mõlema klubi ametnikke nende kiire tegutsemise pärast, mis päästis Stepheni elu. Ta seisund on küll nõrk, aga siiski stabiilne. Ilma teie kiire reageerimiseta poleks ta praegu aga enam meiega."

"Täname mõlema meeskonna fänne, et nad suhtusid olukorda mõistlikkusega. Just sellised vahejuhtumid toovad inimestes esile nende parimad omadused.