Maik-Kalev KotsarFoto: Stanislav Moškov
Korvpall
23. september 2018, 12:50

Maik-Kalev Kotsar: koondise esindamine on minu jaoks väga oluline (2)

USAs South Carolina ülikoolis klubikorvpalli mängiva Maik-Kalev Kotsari jaoks oli tänavune suvi ülimalt tegus. Lisaks A-koondise debüüdile sai mees oma tuleristsed ka 3x3 korvpallis, kui oli sinimustvalge eest väljas Filipiinidel toimuval MMil. 

"3x3 korvpallis osalesime erinevatel turniiridel Lätis, Soomes ja Eestis. Kõige krooniks oli aga Filipiinidel toimunud MM, mis oli väga hea kogemus," vahendab Gamecocksi koduleht eestlase sõnu. "Filipiinidel oli väga huvitav, sest sealne mitmekülgsus on meeletu. Sul on tohutud pilvelõhkujad täiesti külg-külje kõrval slummidega, kus elavad inimesed täielikus vaesuses. Käisime vahepeal seal ka korvpallinänni jagamas ning inimesi rõõmustamas."

3x3 korvpalli MMil eestlased paraku alagrupist edasi ei pääsenud ning pärast väikest pausi liitus Kotsar juba saalikorvpallikoondisega. Tiit Soku käe all sai Kotsar rinda pista Soome, Suurbritannia, Saksamaa, Kreeka ja Serbia vägilastega. 

"Rahvuskoondises mängimine tuleb minu jaoks edaspidi kindlasti kasuks. Juba ainuüksi see info, mida vanemad mehed edasi annavad on seda kõike väärt. Nad juhendasid mind väga palju, ennekõike kuidas olla hea mängija ning hea liider. Õppisin sellest väga palju," jätkab Kotsar. 

"Üks asi mida õppisin oli, et sa ei pea olema meeletu kehaehitusega selleks, et korvi all mängida. Väga paljud vanemad ja kogenumad mängijad olid minust palju väiksemad, kuidas nad tunnetasid oma keha väga hästi. Nad teadsid millal astuda kontakti ning millal seda vältida. Nii suutsid nad endast kõvasti suuremaid mehi kerge vaevaga olukorrast välja lükata," tõi Kotsar välja suure õppetunni. 

"Selle särgi selga tõmbamine ja koondise esindamine on minu jaoks väga oluline. Kui olin väike laps, hoidsin iga suvi korvpallikoondise tegemistel silma peal ja käisin isaga koos ka mängudel. Aga nüüd, seda särki ise kanda, see tähendab minu jaoks väga palju," võttis Kotsar koondiseperioodi kokku.

Neljas MM-valikmängus jäi Kotsari arvele keskmiselt 8,75 punkti ning 3,5 lauapalli. Koos sõprusmängudega käis mehemürakas Eesti koondise eest platsil kuues kohtumises. 

Eelseisvat hooaega silmas pidades tahab Kotsar aga kanda kinnitada meeskonna liidrina. "Meie peamine eesmärk on ikkagi jõuda uuesti turniirile [märtsihullusele - toim] ja anda endast maksimum. Isiklikult teen kõik, mida meeskond minult vajab. Kindlasti tahan saada paremaks liidriks. Tahan, et meeskond oleks tervikuna ühtne."