Maailm
23. september 2018, 15:12

PERVERTPAAVSTID, osa 6: Benedictus IX seksiorgiates osalesid naised, mehed ja isegi loomad (5)

Uuel nädalal saame tervitada Eesti pinnal paavst Franciscust, kelle karjäär on siiani möödunud ilma suuremate skandaalideta (kui välja arvata regulaarsed pedofiil-kirikuisade juhtumid). Samas pole paavstluse ajalugu sugugi nii plekitu.

Benedictus IX (1032-1048, vaheaegadega) päris paavstitiitli sugulussidemete tõttu umbes 20-aastasena, olles üks nooremaid paavste ajaloos. Teistel andmetel võis ta kirikupeaks saades olla ka 15- või isegi 12-aastane.

Sellele vaatamata oli ta juba alates noorusest julm ja amoraalne valitseja. Teda on süüdistatud simoonias (müüs paavstiameti 680 kilo kulla eest oma ristiisale), homoseksualismis, vägistamistes, sodoomias, tapmistes, röövimistes, aga ka orgiates ja erinevates metsikustes osalemises, mistõttu on teda nimetatud näiteks põrgudeemoniks.

Tema seksiorgiates polevat osalenud mitte ainult naised, vaid ka mehed ja isegi loomad.

Hilisem paavst Victor III on nimetanud Benedictust inimeseks, kes pani toime vägistamisi, tapmisi ja teisi hirmsaid tegusid. “Tema elu paavstina oli nii räpane ja vastik, et sellest mõeldes tulevad hirmuvärinad peale,” kirjutas Victor.

Benedictus ei püüdnud kunagi oma armukesi peita ega varjata, aga hiljem abiellus üldsegi avalikult. Ühe Rooma ajaloolase sõnutsi elas Benedictus oma palees nagu idamaade sultan, keda ümbritsesid rikkused ja armukesed. Katoliku entsüklopeedias nimetatakse seda paavsti häbiplekiks tervele paavstlusele.