KAKS KANGET: Peruus astuvad kohalikel valimistel teineteise vastu Hitler... Foto: Twitter
Maailm
23. september 2018, 17:40

SEE EI OLE NALI: Hitler ja Lenin kandideerivad linnapeaks (6)

Lõuna-Ameerikas Peruus kandideerib 7. oktoobril peetavatel valimistel Yungari linnapeaks Hitler Alba Sanchez. Tema vastaskandidaat on Lenin Vladimir Rodriguez Valverde, vahendab Bild Online. 

Kahest kangest on ainult Hitler Alba Sanchez tõeline poliitik. Ta oli juba aastatel 2011–2014 Yungari linnapea. Siis esindas ta tsentristlikku parteid Peruu Võimalused. Nüüd on ta parempoolse partei Meie Oleme Peruu kandidaat. 

„Minu isa ei teadnud, kes Hitler oli. Ta tahtis mulle tingimata panna välismaise kõlaga nime,“ rääkis Hitler Alba Sanchesz kohalikule meediale. Linnapeakandidaat rõhutas ühtlasi, et ta ei jaga Adolf Hitleri vaateid. Tema valimiskampaania pealoosung on „Mina olen hea Hitler!“.

...Lenin. Foto: Twitter

Lenin Vladimir Rodriguez Valverde on seevastu Yungaris suhteliselt tundmatu tegelane. Temast kuuldi laiemalt alles siis, kui ta pöördus valimiskomisjoni poole nõudmisega keelduda Hitleri kandidatuuri registreerimisest. Lenin väitis, et Hitler elab Yungarist seitsmetunnise autosõidu kaugusel ega ole linna eluga kursis. Seetõttu ei saavat ta ka vääriliselt täita linnapea kohustusi. 

Valimiskomisjon Lenini nõudmist ei rahuldanud ja nii seisab 7. oktoobril ees tema duell Hitleriga.

Ladina-Ameerika riikides pannakse lastele sageli välismaa tuntud tegelaste nimesid. Näiteks on Ecuadori president praegu Lenin Boltaire Moreno Garcés.