Anett Kontaveit mängus Sloane Stephensiga.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
23. september 2018, 18:41

Kontaveit tõi mängus Stephensiga magusa murrangu ja võitis! (4)

Anett Kontaveit alustas Hiinas peetavat kõrgetasemelist Wuhani tenniseturniiri muljetavaldava 2:1 võiduga mulluste USA lahtiste võitja Sloane Stephensi üle.

Ehkki avaseti 3:0 edu pöördus 4:6 kaotuseks ning Kontaveit jäi ka teises setis murdega taha, suutis ta väga raskest seisust välja tulla ja võita seti 7:5. Ka otsutavas setis haaras Stephens korra initsiatiivi, kuid lõpuks jäi eestlanna peale 6:4.

Esimesed otsutavad sündmused hargnesid teises setis, kui Kontaveit oli taga 3:4. Stephens pääses oma servil ette 40:0, kuid ei suutnud neljale geimpallile vaatamata punkti võtta ning 22aastane eestlanna pääses mängu tagasi. Ta kasutas avanenud olukorra edukalt ära, murdes seisul 6:5 läbi veel ühe vastase pallingugeimi.

Kolmandas setis võitles Stephens end Kontaveidi servi läbi murdes 3:2 ette, kuid kohe järgmise geimiga saabus viik. Seisul 4:4 jäi eestlanna oma servil 0:40 taha, kuid päästis geimi! Ning seejärel ei saanud Stephens oma geimis enam punktigi - 6:4 Kontaveidile! Mäng kestis 2 tundi ja 33 minutit.

Teises ringis kohtub Kontaveit ameeriklanna CoCo Vandeweghe ja horvaaditari Donna Vekici vahelise mängu võitjaga.