Foto: Aldo Luud
Inimesed
23. september 2018, 19:00

GALERII | Hoidistemessil möllasid hõrgud lõhnad ning maitsed (3)

„Tiina napsid on ülihead ja alati!” kiitis muusikust gurmaan ning kastmete tootja Mait Trink, kes oli Olustvere hoidtemessil oma leti äärest korraks näitlejapaari Tiina Tauraite-Erki Lauri napside juurde põiganud.

Ei saanud ju maitsmata jätta Tiina uut käsitöölikööri mustsõstra ja väikese tśilliga. Gurmaan Trink andis Tauraite tootele igal juhul maksimumpunktid – niis sisu kui ka vormi eest: „Võimas pudel, väga hea disain!”. Tõsi, pikakaelalist pudelit võiks puhvetkapil ka puhtalt iluasjana eksponeerida, aga koos likööriga on on see pudel mõistagi ligitõmbavam.

Olustvere hoidistemees oli laupäeval nii menukas, et ka möll käis maja sees ja ümber ka pärast ametlikku sulgemisaega. Hõrkude lõhnade ja maitsete sees askeldasid müüjad ning hordide kaupa maitsjaid-ostjaid. Inimhulk ei vähehenud ka pärastlõunal.

Laste lõbutsemine heinapallidel ei tahtnud samuti kuidagi otsa saada. Pisikesi huvilisi jagus ka põllutöömasinate ning hobuste juurde. Võsukeste vanemail tuli igal juhul vapralt tuulist ilma trotsida, sest järeltulev põlv ei näidanud üles ühtegi väsimuse märki.

Auhindu jagati mõistagi ka. Maalehe hoidistekonkurss ootas tänavu kodumaisest toorainest valmistatud magusaid ja soolaseid hoidiseid ja nii reastus hindajate lauale ligi poolsada moosi, salatit ja mahla, seene- ja kööviljahoidistest kõnelemata.

Võit läks Pärnu kutsehariduskeskuse õpetajatele ja õpilastele, kelle ühistööna sündis marineeritud punase sibula hoidis. Teise koha pälvis Tiiu Sommeri kõrvitsaželee tšilliga ja kolmandaks hinnati Juta Arujõe loodud hoidis „Kabatšokid sidruniga”.

Välja anti ka kaks eripreemiat: Memme maiuseks nimetati Källomäe hobitalu „Mannavahumoos” ning eripreemia kõige kaunimalt kujundatud hoidisele anti Tiia Kokmann-Konsapile mandlilaastudega õunamoosi eest, mis oli pakendatud õunakujulisse kotikesse.

Vaata ka galeriid!