Repliik

Küsimus | Kuidas hääldada uut lühendit TalTech? (21)

LISA KOMMENTAAR

Suur ämber24. september 2018, 12:54
Kas meil on tekkinud mingi uus asutus, firma? Tehnikaülikooli järjepidevus täielikult kadunud. Keegi pakkus Viljandi Kultuurikolledžile VilCult. Päris hea.
See kellegi vaimusünnitis tuleb tagasi pöörata.
tipikas24. september 2018, 11:07
California Institute of Technology (Caltech)
Massachusetts Institute of Technology (MIT)
Tallinn University of Technology (TalTech; Estonian: Tallinna Tehnikaülikool, abbreviated TTÜ)
Püüame sammuda samasse ritta maailma parimatega. Ja õige ka.
Eestlasele on TalTech võõras, samas välisamaalase jaoks on TTÜ 'Ü' võrdne hieroglüüfiga ja pigem peletab eemale kui kutsub. Ja oma kodus võime Tippi vist ka edaspidi TTÜ-ks kutsuda.
eestlane24. september 2018, 12:04
Kui enamus ülikooli nn. kliente/õpilasi on eestlased, siis ma ei näe põhjust, et mingi rõvedusega end reklaamida.
Kahju24. september 2018, 13:03
Kuskil intervjuus ütles praegune rektor Aaviksoo, et see TalTech kõnetab paremini välisüliõpilasi. Aga, kas ka meid? Igatahes väga ebaõnnestunud ajusünnitis.
kroon 24. september 2018, 17:21
to tipikas:
... ja oma kodus võime Tippi vist ka edaspidi TTÜ-ks kutsuda..
Arvata võib kõike. Kui oled kunagi ikka TPI lõpetanud, siis nii ongi... oled "tipikas", mitte mingi "ttükas" või "taltechikas". Kui oled kunagi TTÜ lõpetanud, siis nii ongi... oled "ttükas", mitte mingi "taltecikas" (seda enam veel "tipikas"). Lühidalt: kui oled TPI lõpetanud, siis oledki tipikas, ja kui TTÜ, siis nii ongi s.t. oled ttükas jne. Kui tulevikus keegi lõpetab selle Taltechi, siis eestipärane taltecikase asemel oleks ... ehk isegi talleksikas (sõnast Talleks). Kui aus olla, siis ka täna kõlaks TPI hulga uhkemalt kui TTÜ (rääkimata veel mingist Taltechist) ... see selleks.
?24. september 2018, 10:17
See on nõmedus,kas raha on mõnel asutusel jalaga segada.?
jah24. september 2018, 09:20
me nagu häbeneks oma ilusat eesti körgkooli,peame muutma nime,et keegi aru ei saaks millega tegu.Olen ka poolt ,et selline nimemuutus on järjekordne lauslollus.Me oleme eestlased ja me kasutame nimesid millest köik aru saavad.Kellele peame kogu aeg pugema.
Pugemine24. september 2018, 13:13
Tõesti, miks seda tehti? Kas 100-aastase ajalooga eesti kõrgkoolile ei sobinud enam vana hea TTÜ, mida kõik teavad ja, millest kõik lugu peavad? Järjepidevus on nagu läbi lõigatud. Neid TalTech`isid on internet täis. Kus olid targad TTÜ töötajad või ei antudki neile sõnaõigust?
lugeja24. september 2018, 09:05
28 TUHAT EUR! Mis te teete seal nalja? Krt, laske see trpikari juba lahti, selline värk ei saa ju jätkuda. Täiesti hääldamatu jura ja selline raha, partnerid Londonist, vabandage väga, selline jutt on vi*ts.
Kuna variante ei ole(jälle)24. september 2018, 02:02
Siis pakun hüüpi, et ei kuidagi.
Kuuuurija24. september 2018, 00:56
Kääname:
Taltech (Taltetš?)
Taltechi (Taltetši?)
Taltechi (Taltetši?)
Taltechi (Taltetši?)
Taltechis (Taltetšis?)
Taltechist (Taltetšist?)
Taltechile (Talte Chile?)
Taltechil (Taltetšil?)
Taltechilt (Taltetšilt?)
Taltechiks (Taltetšiks?)
Taltechini (Taltetšiini?)
Taltechina (Talte China?)
Taltechita (Taltetšiita?)
Taltechiga (Taltetšiiga?)
Profet23. september 2018, 23:28
Siin ka mingid ülikooli teemad. Et olla kelmusega seotud - *OÜ Oil Tech* ... TAI ehk Tervise Arengu Instituut ... nii vahva mõelda OÜ Taltech peale ...
vana tipikas23. september 2018, 23:22
Kas seda totrust tagasi annab pöörata? Kus seda nime muutust üldse arutati?
Kas on juba tehnikumiks üle läinud?
tipikas23. september 2018, 23:05
Vanasti olime "tipikad"... kuidas nüüd see oleks: taltekikad, taltehikad, taltetšikad? TPI tunnuslause oli Mente et Manu - "mõistuse ja käega"... praegu tungub küll, et kellelgi mõistus lõi käega...
keelekõrv24. september 2018, 09:09
"...kuidas nüüd see oleks: taltekikad.."
Sünnitist tutvustades käis küll jah selline vorm läbi kuid kirjapilt ei võimalda taolist hääldust mingi valemiga - siis tulnukski kirjutada taltek, taltec, talteck ,taltekk.
maalt ja obesega24. september 2018, 10:07
Ma arvan, et seal lõi ikka üks vedelik pähe.
nüüdsest25. september 2018, 14:57
oleme taltehnikud ehk tallipoisid.
hm23. september 2018, 22:51
täiesti vale küsimus - kuidas hääldada! Küsimus on hoopis selline, et kas sellise nime kasutamiseks on ka mingi õigus, sest samanimelisi ettevõtteid on lihtotsinguga üle ilma leida mitmeid! Kuna kord ma neid kodulehtede linke mõned kokku korjasin ja sellega jooksutasin eelmodereerija juhtme kokku nii, et ta ei suutnudki viisakat kommentaari avalikkusele näidata, siis rohkem seda ei tee. Mainin vaid, et kui sellele nimekujule panna liiteks näiteks .com, .org, .ie, .pl, .cz , siis leiab erinevaid kodulehti, kuni selleni, et viimase h-tähe ärajäämisel saab Lõuna-Aafrikast loomakasvatus-seadmeid. Miks pidi (piisavalt) vana traditsioonidega rauakooli muutma roosaks ja kaotama nimest ülikooli - vaat SEE on küsimus! Ja vanad traditsioonidega kuulsad teadus-õppeasutused austavad oma vana nime ega tegele mingi räigelt ülehinnatud tiluliluga, kui seda raha on võimalik kulutada oluliselt mõistlikumalt teadusesse-haridusse, kust meil aga - koonerdatakse.
Profet23. september 2018, 22:10
Nõme kadakasaksluse XXI sajandi versioon.
mulle23. september 2018, 22:05
meenutab see nimetus mingit Poola põrandaalust õmblusfirmat.