Margus Hunt. Foto: Andy Lyons/Getty Images/AFP
Spordiblogi
24. september 2018, 00:01

Pluss, miinus, ennustus | Metsik Hunt, irratsionaalne WADA ja meelierutav Kalev/Cramo

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb väikese ettevaate tulevikku. Järgnevalt meie 24. septembri valik.

Läinud nädala pluss

31aastane Karksi-Nuia vägilane Margus Hunt on endast (taas) rääkima pannud nii siin kui ka seal pool Atlandi ookeani. Viis aastat tagasi suurte ootustega Ameerika jalgpalliliigas NFL debüteerinud eestlane on alles nüüd enda potentsiaali realiseerimas. Indianapolis Coltsis mängiv Hunt on juba hooaja esimeste matšidega korda saatnud rohkem kui eelmiste aastate peale kokku. Meie mees on endale lausa nõnda palju nime teinud, et kohalik koomiksikunstnik Howard M. Shum pühendas talle karikatuuri. Võib julgelt loota, et Hunt murrab lambukesi ka hooaja jätkudes! 

Margus Hunt.  Foto: Andy Lyons/Getty Images/AFP

Läinud nädala miinus

Maailma Antidopinguagentuuri (WADA) täitevkomitee taastas Venemaa antidopinguagentuuri (RUSADA) liikmelisuse. See tähendab, et meie idanaabrid saavad taas õiguse dopinguproove kontrollida. 12 täitevkomitee liikmest üheksa hääletas Venemaa dopinguagentuuri õiguste taastamise poolt. Vastu oli kaks liiget ning üks jäi erapooletuks. Paljudele jäi otsus arusaamatuks. „Kindlasti oleks pidanud seda tegema aeglasemalt. Ütles ju terve hulk rahvusvahelisi dopinguagentuure, et kui sellega läbi minnakse, siis on printsipiaalsus ja kriteeriumid kuhugi ära kadunud. Arvatavasti on tegemist klassikalise poliitilise survestamisega suures rahvusvahelises foorumis,“ arvas Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port. 

Kristjan Port.  Foto: Mati Hiis

65% 

on tõenäosus, et valitsev Eesti meister BC Kalev/Cramo alustab värsket Eesti-Läti Korvpalliliigat võiduga. Uue sarja esimeses matšis võõrustab Cramo reedel Kalevi spordihallis mullust Läti liiga võitjat Ventspilsi. Kuigi varasemalt on selles paaris edu saatnud pigem lõunanaabreid, siis hooajaeelsed kontrollmängud tõstavad Cramo sel korral favoriidiks. Ventspils kaotas hooaja eel leedu klubidele Rytas ning Neptunas, kellest Cramo jagu sai. Lisaks on lätlased ilma jäänud mullusest koduliiga MVP-st Aigars Škelest, kes siirdus Prantsusmaale. Arvestades, et piletid on üsnagi soodsad (eelmüügist 6 ja 4 eurot), võiks hooaja avamängus Cramo täispakitud Kalevi hallis võidu koju jätta küll! 

Kalev/Cramo. Foto: Teet Malsroos