Riina RaudsikFoto: Karin Kaljuläte/Ekspress Meedia
Müstika
24. september 2018, 14:23

Viimsi vald ei näe probleemi reklaamida Riina Raudsiku raamatuesitlust (58)

Kolm aastat tagasi MMS-i ehk kloordioksiidi lahuse skandaali tõttu Eesti arstide liidust välja heidetud tohter Riina Raudsik (66) on tänaseks leidnud mõttekaaslased Viimsi vallas ja raamatukogus.

Perearst Riina Raudsik sattus meediaorbiiti kolm aastat tagasi, mil naine väitis, et söögisoodaga suudab ravida pea kõiki haigusi. Oma teooriat praktiseeris ta julgesti ka oma patsientide peal.

Näiteks jagas ta nii oma raamatus "Energiakriis" kui oma avalikes esinemistes soovitusi venitada kopsupõletiku ravimisega ning ravida kõrgvererõhktõbe lihtsalt vee joomisega. Leides, et pea kõiki haigusi põhjustab happelisus ja enam-vähem kõike ravib kas aluselise toidu söömine või lihtsalt söögisooda tarbimine. 

Nüüd on naise sulest ilmunud järgmine raamat, mida on oma vestlusõhtul Viimsi raamatukogus tuleval nädalal esitlemas. Selle tarbeks on sotsiaalmeedia kanalis Facebook loodud eraldi üritus, mida on agaralt jagamas nii Viimsi vald kui Viimsi raamatukogu ise. Millegipärast ei viita kumbki neist, et Raudsiku ravi ise ja ravisoovitusi on peetud ohtlikuks. Rääkimata selles, et naine heideti Eesti arstide liidust välja, kuna terviseamet tuvastas tema töös mitmeid rikkumisi.

Foto: Kuvatõmmis/Faceook

Viimsi vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Elis Tootsman viitab üksnes, et  Viimsi Vallavalitsuse ametlikul sotsiaalmeedia lehel Facebook on rubriigis "events" väljatoodud loetelu vallavalitsuse allasutuste sündmustest, mida nende organisatsioonid korraldavad. "Sealsest loetelust on leitav ka nimetatud sündmus," lausub Tootsman.

Viimsi Raamatukogu direktor Tiiu Valm ütles, et Riina Raudsiku raamat sisaldab vanarahvatarkusi tervisest ning on raamatulevisse lubatud! Seega vastab raamat seatud nõuetele," selgitab Valm.

"Raamatukogude igapäevane töö sisaldab uute teoste tutvustamist ning nii toimub raamatu esmaesitlus Rahusraamatukogus 26.septembril ja millele järgnevad mitmed teised raamatukogud üle Eesti."