Eesti uudised

Mis plaanid olid Hitleril Eestiga? (174)

LISA KOMMENTAAR

to Onu Heino.27. september 2018, 14:15
Kuule onu, sa olid vist "saksa ajal alles Heino-lapsuke. Tänavte nimesildid olid ju saksakeelsed ja lapsed pidid, vähemalt" soovitati," et õpiksid ennast saksa keeles tutvustama ja ka aadressi ütlema. Minu tädi elas näiteks Kaschtanienstrasse zwölf kui ma ei eksi. nii ta rääkis.
menutaja26. september 2018, 19:54
upsakas26. september 2018, 18:45
Hitler teatas 1932. aastal peetud kõnes, et kui poleks olnud Balti parunite upsakust, oleks Baltikum juba ammu saksastatud ja Saksamaa osa.
26. september 2018, 18:39
1933. aasta aprillis kohtusid Genfis Saksa propagandaminister Goebbels ja Poola välisminister Beck. Leiti, et Saksamaa ja Poola huvid Ida – Euroopas langevad kokku. Mõlemad riigid võivad oma territoriaalprobleemid lahendada Nõukogude Liidu ja Balti riikide arvelt. Poola võib saada Danzigi koridori eest Leedu ja väljapääsu Mustale merele, Saksamaa pretendeerib Lätile ja Eestile.
1934. aastal ilmus Berliinis E. Von Reibnitzi brošüür „Der deutsch – polnische Ausgleich“.
Selles teatati, et Saksamaa ja Poola ei saa jääda ükskõikseks Kaug – Idas ja N.Liidus toimuva suhtes, ja et ühiseks võitluseks kommunismi vastu tuleb luua Poola – Saksa blokk.
Soovitati anda Ukraina ja Leedu Poolale. Saksamaa saab vastutasuks Danzigi koridori, Ülem – Sileesia, Pomorze ja Poznani.
1934. aasta 26. jaanuaril sõlmiti Saksa – Poola mittekallaletungipakt.
Pilsudski aegne Poola oli Saksamaa liitlane ja Pilsudskit kavandati kuni tema surmani 1936. aastal Poola - Saksa ühendarmee etteotsa kallaletungi korral Nõukogude Liidule.
26. september 2018, 18:34
1922. aasta 20. novembril algas Münchenis kohtumine NSDAP-i juhi Hitleri ja USA sõjaväeatašee abi kapten Truman Smithi vahel.
22. novembri ühismemorandumisse pandi kirja, et USA-d ja NSDAP-i seob ühine võitlus bolševismi vastu. Leiti, et maailma ajaloo seisukohast lähtuvalt oleks parem, kui otsustav võitlus Lääne tsivilisatsiooni ja bolševismi vahel toimuks Euroopas, mitte aga Ameerika pinnal.
Jõuti ühisele seisukohale, et parlamentarism tuleb Saksamaal likvideerida, sest see ei suuda bolševismile vastu seista. Hitlerile mõistagi ei öeldud, et samaaegselt toetatakse ka Nõukogude režiimi.
II maailmasõda oli hea finantsprojekt, mis aitas USA-l ka majanduskriisist väljuda.
Aastal 1929 otsustati lõplikult, et hakatakse Hitlerit toetama ja 1933. aasta 30. jaanuaril sai Wall Street oma mehe ka Saksamaa etteotsa. Sama aasta 3. veebruaril kohtus Hitler sõjaväe esindajatega ja teatas, et hakake valmistuma sõjaks idas.
Lev Bezõmenski
"Kolmanda Reich'i lahendatud mõistatused"
Eesti Raamat 1989
härra26. september 2018, 18:18
Hitler ütles 1932. aastal Walther Darré juures peetud kõnes, et ebavõrdsust ei pea kõrvaldama, vaid suurendama, ja see tuleb tagada seadusega. Marksistide klassideta ühiskond on meeletus, samasugused on ka demokraatlikud ideed.
Tuleb teha lõpp üldharidusele, mis on mürk, mille leiutas liberalism enda hävitamiseks. Hariduse andmise üle otsustab igal konkreetsel juhul eliit. Teadmised on elu abivahend, mitte aga mõte.
Me oleme konsekventsed ja laseme alamatel seisustel kirjaoskamatuse heateost osa saada. Meie ise vabastame end humaansetest ja teaduslikest eelarvamustest. Härra on üle surmast ja elust, inimesekartusest ja ebausust.
26. september 2018, 18:15
Kelle käes on ajakirjandus, selle käes on avalik arvamus. Kelle käes on avalik arvamus, sellel on õigus. Kellel on õigus, selle kätte läheb võim.
Joseph Goebbels
Võtke ajakirjandust ühe suure klaviatuurina, millel valitsus saab mängida.
Joseph Goebbels
Joseph Goebbels: Tõde on inimkonna suurem vaenlane!
Goebbels ütles, et kui tahad midagi kindlasti mitte teha, siis tuleb sellest kogu aeg rääkida ja niiviisi tehes võid lubatud teo südamerahuga tegemata jätta.
Adolf Hitler: “Milline õnn valitsejatele, et inimestel pole mõistust!
Valetada suurelt ja seda pidevalt korrutada, ning inimesed arvavad, et satuvad paradiisi.”
Hermann Göring: „ Haridus on ohtlik valitsejatele. Iga haritud inimene on ohtlikum vaenlasest!“
hai faif26. september 2018, 17:38
muidugi poleks meil enam oma keelt aga meil kõigil oleks vw ! Teed oleks korras ja kord oleks majas
tädi Maali26. september 2018, 13:11
HITLER hITLERIKS, AGA SELGE ON KA SEE, ET ASI PIDI IKKA KAS SAKSATUMISE VÕI OLEMATUSEG LÕPPEMA. iGATAHES, KOHE PEALE KOHLEJÕUDMIDT MUUDETI LINNADE, asulste ja nende tänavate nimed "saksakeelseteks" kas oysetõlkre või vanade saksa-aegsete nimede taaskasutusega. Tallinnast sai otsekohe Reval, ja seda isegi nt. teeviitadekl, mis saksa sõdusitele pidid suunad kätte näitama. Nii sai Tartust Dorpat, Pärnust Pernau jne.Meie ei elanud enam Kase tänaval vaid Birkenstrassel Imevä'el tekkisid Führerplatzid jm taolised kohanimed Ema rääkis, et tal oli raske meeles pidada oma aadressi, milles maja number oli 22.(zwai und Zwanzich) Lapsele raske hääldada ju1
on26. september 2018, 14:05
raske kirja mõista...lapsele hääldada ju kirjas ja eesti keeles on muidugi teine hääldus kui saksa keeles ja võta omaturak tagasi palun...vene keeles pole ainult nimed teisiti vaid kogu tähestik, see ongi probleem ja suuremana paistab ka kui saksa keeles.
onu Heino26. september 2018, 15:35
See oli saksa keeles. Eesti keeles kasutati edasi eestikeelseid nimesid.
26. september 2018, 12:27
Pea müüd kinni, Jyri! Mida Sa mõistad Lenini keele all? Kas tema isa või ema keelt? või Stalini keele all? See , et teistest rahvustest valitsejad ( alates varjaagide vürstidest) kasutasid enamasti venelaste kui oma alamate keelt, ei olnud sugugi nende oma keel., vaid tulenes vajadusest arusaadavalt käske anda.
teie lahke ja kena Lenini ema oli saksa ja juudi segu26. september 2018, 16:23
isa juudimoodine.
Ja nemad said vene keelega hakkama, neil polnud eesti keelt just hädasti vaja.
mammu26. september 2018, 12:21
Kunnile. Ja milleks siis Reichis olid Gestapo ja SS? Eks nad tegelesid just niisamuti, nagu stalinlikud organid nendefga "omadest, kes kahtlust äratasid. Ja lõpuks kahtles Adolf juba peaaegu kõigis. Kohapeal aga. alustai saksatamist kohe peale "kohale jõudmist" linnade, asulaste ja nende tänavate nimede saksa keelde tõlkimisest ja endiste saksapäraste nimede taastamisest / Yallinn-Reval, Tartu Dorpat, Pärnu Pernau jne.Kunnile aga: UURI, kella mees, millega tegelesid Gestapo ja SS.
küsimus26. september 2018, 08:41
uskumatult palju pimedaid saksaihalejaid, kes isegi faktidele otsa vaadates ei mõista, et saksa okupatsioon ei oleks õnne eesti õuele toonud. Oleks olnud samasugune jura nagu nõukogude okupatsioon. Mida te koogutate selle halli mundri ja saksa ees kogu aeg? On see nii kõvasti läbi aastasadade läbi tagumiku ja selja ajju pekstud?
26. september 2018, 09:56
kusjuures Saksa okupatsiooni ajal eestlastele sõnaõigust ei antud.
untermench26. september 2018, 16:24
ja mulina õigus ei passi paari.
Kunn26. september 2018, 07:22
Hitler oli tublimees seda enam et tema ei tapnud omasid erinevalt stalinist ning sellele inimr ä m p s u l e leijaks ta ka koha gaasikambris mida merkel ja soros saksamaale ning mujale euroopasse veavad see mis toimub on hukatuslikum euroopale ja valgele rassile kui 1. ja 2. maailmasõda kokku!
soooo, esimesed asukad III Reichi laagrites26. september 2018, 16:27
õlis sakslased .
Miks panete pahaks Dzugašvilile,et tema hävitas venelasi 1917 kuni 1953 .
Führer oli Kantsleriks 1933. 1945 ja tema eest hävitas inimese Putin või ?
Jyri26. september 2018, 07:10
Mõlemad MRP osapooled rikkusid rahvusvahelisi kokkuleppeid käitiumise kohta neutaalse riigi pinnal.
NL jäänuk RF rikub tänaseni.
... Viimase linnana Mandri-Eestis langes Haapsalu 1. septembril ning sama aasta detsembris alguses lahkusid viimased punaväelased Osmussaarelt....
Mitte langes, vaid vabastati punastest.
Peatselt aga selgus, et siiski okupeeriti sakslaste poolt.
!944 jälle vabastati sakslastest, aga kohe selgus, et taasokupeeriti.
Seda, et Hitleri võidu korral saksa keeles täna räägiksime, kahtlust aga pole.
CCCP projekt oli aga...üleminek Lenini keelele... ja õige eestlane oli see, kelle isa kalmõkk ja ema armeenlane jne.
Täna on aga õige eestlane( EL passis rahvust pole) see, kelle ema on soovääraks ja isa pigi või kalt upea või mis iganes.
Seega seda plaani vist pole veel leitud?
õige eestlane on natuke ümbet lõigatud26. september 2018, 16:28
kummardab Jahvet ja Allahit.
Ajalugu25. september 2018, 19:58
Sakslased plaanisid, venelased viisid ellu.
koit kala25. september 2018, 19:58
See,et Hitler end maha lasi, vist ei pea paika.Ma ise küll pole käinud, kuid on sõpru, kes on käinud Beruus ja isiklikult näinud Hitleri ja Eva Brauni matusekivi, maetud 1953a.
pragma25. september 2018, 22:27
ja milliselt planeedilt me selle Beruu leida võiks?
25. september 2018, 19:35
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
stalinist räuskab25. september 2018, 23:59
kõikide reeglite järgi-
Miks ma ei imesta ?
Oiii Bläää25. september 2018, 21:36
25. september 2018, 19:35
Keegi kolhoosiaja kiitja, kes oli nõukaajal veel oma teismelise isa kotikestes ja kes sellpärast ei tea ööd ega mütsi nõukaaja kolhoosidest, kirjutas:
#Kolhoosid olid väga head,sest edendasid maaelu ja põllumees oli põline rikas kolhoosi ajal,#
Nõuka ajal jooksis maa nö v e r e s t st inimestest tühjaks, loomulikult noortest inimestest tühjaks.
Meie vanavanemad on kõik oma emade-isade soovitusel sel ajal maalt lahkunud
rikkaid kolhoose oli Eestis ainult 3 või 4 , teised kõik puruvaesed, kus ei olnud noortel mitte mingisugust tulevikuväljavaadet, palka maksti aasta lõpul, osa viljades, osa rahas.
Põllutöölistena vanemapoolsed vanavanemad saanud siis aasta lõpul kotikestega viljateri, mille nad käeotsas siis koju toonud ja ka rublakesi, millega polevat ühte kuudki saanud peret ülalpidada. Nende ülivaeses kolhoosis makstud ühe tööpäevas eest 0,3 kopikat!
Hästi olevat teeninud aga traktoristid ja kombainerid, ka karjatalitajad, aga mis hinnaga... Karjatalitajad pidid kõige muude laudatööde kõrvalt suveperioodil 3 korda päevas 24-25 lehma lüpsma - ja seda KÄSITSI!
Kahe-kolme aastaga olevat need NOORED naised olnud täielikud i n v a l i i d i d.
Traktoristid lõhkusid ka loomamoodi, nad pidid hooajal töötama ikka 17 - 19 tundi ööpäevas.
Ka nemad olid juba 30-40 aastaselt inimv r a k i d.
to / 19:35, 25. sept 2018 26. september 2018, 20:43
palju sulle selle pa.. eest maksti?
keegi eelpool kirjutas, et Hitler oleks 50% eesti rahvast ära küüditanud, mis on muidugi ainult oletus25. september 2018, 19:25
Kompartei häälekandja Pravda kirjutas 1941. aasta kevadel: "Peeter I tegi sellega suure vea, et ta jättis Balti pärisrahvad nende asukohtadesse".
1941. aastal otsustasid nõukogude julgeolekuorganid selle vea parandada ja alustasid kohe peale Baltimaade okupeerimist ette valmistama suurejoonelist elanike ümberasustamist -KÜÜDITAMIST.
Nagu hiljem leitud materjalidest selgub, oleks 1941. aastal nõukogude korra kestma jäämine viinud Siberi-teele kogu eesti rahva.
Tänu selle, et sakslased 1941-1944 aastal Eestis venelastest vabastasid, pääses terve eesti rahvas suurküüditamistes Siberisse.
Ja edasi päästis meid ja ka teisi väikerahvaid ajaloo suurima inkvisiitori ja mõrvari Stalini surm 1953. aastal eesti rahva TÄIELIKUST st 100%lisest hävingust.
vaadake seda esimest" Eesti rahva kannatuste aastat"26. september 2018, 00:00
seal on kirjas must-valgel. Need polnud oletused , see oli korralikult läbi mõeldud plaan.
25. september 2018, 19:10
Vene okupatsiooni ajal läksid enamus kõik noored, kellel oli vähegi mõistust peas, ülivaesetest kolhoosidest, kas linnadesse lihttöödele või kuhugi tehnikumidesse või tööstuskoolidesse sellist eriala õppima, mis ei olnud maaeluga seotud ja siis peale nende koolide lõpetamist ei tulnud nad mitte iialgi enam kolhoosi orjatööle tagasi.
Väljaarvatud muidugi mõned üksikud, nagu zootehnikud, agronoomid jt sellise erialaga noored.
Vene ajal algas meeltult suur inimeste lahkumine maalt, põhiliselt jäid maale ainult vanurid ja 7.-klassilise maakooli mittelõpetanud ja 16. aastaseks saanud noored.
veel teadmiseks kolhoosiaja kiitjatele25. september 2018, 19:14
See 50 vene okupatsiooniaastat oli Eesti kõige kohutavam aeg meie ajaloos!
Vene valitsus röövis kõikidelt talupoegadelt metsad, põllumaad, aasad, heinamaad, kõik põllutööriistad ja –masinad, ka kõik viljatagavarad ja kõik loomad, igasse perre (olu kui suur või väike tahes) jäeti ainult üks lehm, siga, paar lammast ja kanad/
Nii oli k olhoosiperedel oli ainult üks õueaiamaa -0,6 ha, millel asusid ka kõik taluhooned koos õuega - nii jäi juurvilja alla, olenevalt õue suurusest ja hoonete rohkusest, umbes 200-300 ruutmeetrit maad juurviljade ja kartulite kasvatamiseks, olenemata sellest ka see pere koosne kahest või kaheksast või rohkemast inimesest.
Peale selle ei suutnud üks lehm ei väikest, ammugi mitte suuremat perekonda mitte iialgi ära toita. Talvel 3-4 kuud, kui lehm oli „kinni“ st tiine, olid kõik, ka lapsed ilma piimata, ilma võiterata, ilma puuviljadeta, ilma moosideta.
Okupatsiooni algaastatel (kuni ca 1955-58 aastani) polnud ju maapoodides suhkruteragi saada, et siis oleks saanud moosigi keeta.
eelneva järg25. september 2018, 19:17
Liha ei olnud, sest polnud niipalju kartuleid ega ka jahu, et siga toita. Kartuleid ei jätkunud oma perelegi kuni värskete saamiseni.
Meie naabri pereisa poolt istutatud 100 õunapuuga õunaaed rööviti vene valitsuse poolt ja anti kolhoosi käsutusse,
nii ei tohtinud isegi naabripere lapsed OMA ÕUNAAIAST mitte ühtainukest õunagi, ka mitte ühtki mahakukkunud õuna võtta.
Kui õunad said valmis olid püssimehed vahetustega, ööd ja päevad seal valves.
Sellises, suurimas vaesuses ja viletsuses kasvasid meie vanavanemad, meie vanemad, meie emad-isad!
Ja see raske kolhoosi orjatöö viis paljud emad ja isad enneaegselt veel hauda või muutis nii karjanaised kui ka teised ränga orjatöö tegijad juba noorelt invaliidideks.
See aeg oli kohutav!
ootan25. september 2018, 19:19
huviga , kas mode avaldab modereerimisele saadetud tõsielu faktidega kommentaarid?
need kommentaarid on kolhoosiajast25. september 2018, 19:43
tim25. september 2018, 20:33
Täiesti asjatundmatu kommentaar, aga avaldatud!!!!
Morovitz25. september 2018, 21:45
Keegi teadja võiks seletada , miks sovhoos ei suutnud end ise ära majandada, mingi aja pärast - nagu muutudes kolhoosiks vms.
81825. september 2018, 22:17
Sovhoos (sovetskoje hozjaistvo) ja kolhoos (kollektivnoe hozjaistvo ) olid erinevatel alustel üles ehitatud.
Kolhoos sarnases kooperatiivile - jah, kõik töötasid ühiselt kuid see ühine tulu jagati ka omade vahel ära. Seetõttu oli motivatsiooni tööd teha ja kolhoosid olid üldjuhul rikkamad. Sovhoos oli riigimajand ja tööta palju tahad, palka tuli ikka normatiivide järgi ja kõigil oli kõigest sügavalt savi.
Maainimesed läksid võimalusel linna sellepärast, et sunnismaisusest pääseda. Kolhoosnikud said passi minumeelest alles kuskil 60-ndetel või 70-ndate alguses. Linna õppima minnes oli vähemalt terve NSV Liit käeulatuses ja asi seegi.
miks valetate, ENSV -s olid inimestel passid olemas.26. september 2018, 00:07
UUrali tagustes külades mitte, aga siin olid.
on26. september 2018, 15:40
väga vale seda väita, passi sai mu pinginaaber nt. 11.klassis kui oli vaja leningradi sõita, muidugi küsiti, et miks üldse vaja enne sõjaväge passi on, kutsealuse tunnistus asendab passi väga hästi kuid olid mitmed olukorrad kus taoline asendus ei toiminud, vähemalt 60-tel aastatel, edaspidi bürokraatia kasvas ja tehti uus passiseadus.
to 19.1026. september 2018, 00:25
peale stalini surma 1953 ning peale seda kui nikita võimuvõitluse võitis,algas maal kuskil 1958a hea elu,palgad olid korralikud,kes tahtis ehitas oma maja,kes tahtis teenis lisa lehma pidamisega (piimapukid tee ääres) või sigade-pullidega (müüdi lihakombinaati) ja maal töötasid-elasid ka kõrgharidusega õpetajad,lasteaiakasvatajad,raamatupidajad,auto-traktori insenerid,ehitusinsenerid ja kõk see ilus elu kukkus peale 1991a kokku.Ja mis meeletust lahkumisest jutt oli,käis vilgas ehitustegevus,küladesse-alevikesse kerkis pideval 2-3 kordseid maju,sest inimeste arvu kasv nõudis uusi kortereid,nüüd on maal tühjus,needsamad majad on tühjad,sest enam pole maal tööd.
vaene Venemaa kolhoosnik26. september 2018, 15:39
"Kes tahtis, ehitas oma maja"
Kas Eesti ajal ei ehitatud maal maju?
Eesti Wabariigi ajal ehitatud majad26. september 2018, 16:30
kuulusid kulakuid ära saatnud nõukogude inimestele.
keegi pubekas25. september 2018, 19:07
kes oli nõukaajal veel oma teismelise ise kotikestes ja kes sellpärast ei tea ööd ega mütsi nõukaaja kolhoosidest kirjutas:
#Kolhoosid olid väga head,sest edendasid maaelu ja põllumees oli põline rikas kolhoosi ajal,#
Püha müristus, kas saab keegi veel suurem t o. b u olla kui see k u t t.
Nõuka ajal jooksis ma nö v e r e s t st inimestest tühjaks, loomulikult noortest inimestest tühjaks.
Meie vanavanemad on kõik oma emade-isade soovitusel sel ajal maalt lahkunud
rikkaid kolhoose oli Eestis ainult 3 või 4 , teised kõik puruvaesed, kus ei olnud noortel mitte mingisugust tulevikuväljavaadet, palka maksti aasta lõpul, osa viljades, osa rahas.
Põllutöölistena vanemapoolsed vanavanemad saanud siis aasta lõpul kotikestega viljateri, mille nad käeotsas siis koju toonud ja ka rublakesi, millega polevat ühte kuudki saanud peret ülalpidada. Nende ülivaeses kolhoosis makstud ühe tööpäevas eest 0,3 kopikat!
Hästi olevat teeninud aga traktoristid ja kombainerid, ka karjatalitajad, aga mis hinnaga... Karjatalitajad pidid kõige muude laudatööde kõrvalt suveperioodil 3 korda päevas 24-25 lehma lüpsma - ja seda KÄSITSI!
Kahe-kolme aastaga olevat need NOORED naised olnud täielikud invaliidid.
Traktoristid lõhkusid ka loomamoodi, nad pidid hooajal töötama ikka 17 - 19 tundi ööpäevas.
Ka nemad olid juba 30-40 aastaselt inimvrakid, invaliidid.
keegi, veel piimahabemega poisike25. september 2018, 19:03
kes ei tea ööd ega mütsi nõukaaja kolhoosidest kirjutas:
#Kolhoosid olid väga head,sest edendasid maaelu ja põllumees oli põline rikas kolhoosi ajal,#
Püha müristus, kas saab veel suuremat t o b u olla kui see kutt.
Maa jooksis nö verest st inimestest tühjaks, loomulikult noortest inimestest tühjaks.
Meie vanavanemad on kõik oma emade-isade soovitusel sel ajal maalt lahkunud
rikkaid kolhoose oli Eestis ainult 3 või 4 , teised kõik puruvaesed, kus ei olnud noortel mitte mingisugust tulevikuväljavaadet, palka maksti aasta lõpul, osa viljades, osa rahas.
Põllutöölistena vanemapoolsed vanavanemad saanud siis aasta lõpul kotikestega viljateri, mille nad käeotsas siis koju toonud ja ka rublakesi, millega polevat ühte kuudki saanud peret ülalpidada. Nende ülivaeses kolhoosis makstud ühe tööpäevas eest 0,3 kopikat!
Hästi olevat teeninud aga traktoristid ja kombainerid, ka karjatalitajad, aga mis hinnaga... Karjatalitajad pidid kõige muude laudatööde kõrvalt suveperioodil 3 korda päevas 24-25 lehma lüpsma - ja seda KÄSITSI!
Kahe-kolme aastaga olevat need NOORED naised olnud täielikud invaliidid.
Traktoristid lõhkusid ka loomamoodi, nad pidid hooajal töötama ikka 17 - 19 tundi ööpäevas.
Ka nemad olid juba 30-40 aastaselt inimvrakid, invaliidid.
maamees25. september 2018, 17:52
lugedes neid arvamusi siis tundub,et teie teadmised on väga puudulikud...
Kalju Mätik25. september 2018, 16:56
Hitler oli suur avantürist. Saatis mehed idarindele suveriietuses, arvates et talveks on sõda võidukalt lõppenud. Ilmselt ta ennast maha ei lasknud, vaid suutis põgeneda. Inglased saatsid oma luureohvitseri H.R Trevor-Roperi Berliini uurima, kuhu Hitler jäi. See mees uuris asja, aga selgeks ei saanud. Oma raamatus "The Last Days of Hitler" kirjutas ta, et Hitler käskis lõpetada kõik sõjatehnikaalased uurimistööd, mida ühe aastaga ei suudeta lõpetada ja laskis demobiliseerida mitu diviisi varsti pärast sõja algust. Jättis 330 000 mehelise armee Stalingradi ("kindlusesse Stalingrad"), mida Göring pidi õhu teel varustama. Oleks ta need mehed ka Moskva alla saatnud, oleks tõenäoliselt suutnud Moskva vallutada. Siis oleks Jaapan rünnanud idast ja varem või hiljem oleks vene rahva oluline osa aru saanud, et Stalini bande tuleb laiali peksta. Kui Venemaast oleks saanud vähegi normaalsem riik, siis oleks ka lääneriikide toetus olnud palju suurem ja Hitler oleks lõpuks ikka lüüa saanud. Mis aga puutub Generalplan Osti, siis tuletame meelde, kuidas punapropagandistid meile valetasid, et eesti töörahvas kehtestas Eestis nõukogude võimu, Punaarmee vabastas 1944. aastal Eesti jne. Kui meil leidub inimesi, kes siiani neid müüte usuvad, siis pole midagi imestada, et ka lugu Generalplan Ostile leidub uskujaid. Kõige tõenäolisem on, et see plaan on kokku pandud mõne vene punase poolt ja mõni sakslane võis sinna oma allkirja panna, lootes sellega mahalaskmisest pääseda.
Qwert25. september 2018, 17:35
Autor ei tunne venelase hingeelu. Põhjusi on mitu, millest tähtsamad on vene keele mitteoskamine, mitte kunagi Venemaal olnud. Veel vähem aga algallikatega tutvunud. Ühtegi rahvust ei tasu hinnata mingite kolmandate allikate vahendusel, olgu selleks eestlased, sakslased, soomlased või venelased. Isegi meie ajaloo puhul tasub lugeda nii Siilivaske kui Laari, aga mitte mingi mumbojumbo suguharu pealiku memuaare eestlastest. Teadmiseks võib ju viimast võtta, kuid mitte uurimise aluseks.
25. september 2018, 20:08
Hitleril oli kava teha III Reichi auaarialasest sefard Trotskist võidu korral Venemaa asevalitseja. See näitab sedagi, et neil olid ühed ja samad peremehed.
1935. aastal kohtusid Rudolf Hess ja Lev Trotski.
Alates aastast 1936 peeti Euroopas trotskiste Saksamaa agentideks. Hispaania kodusõjas osalesid trotskistid frankistide poolel stalinistlike vabariiklaste vastu.
http://tayni.info/20140/
Qwert25. september 2018, 20:56
Ainult, et veel enne 1917. a. Oktoobripööret tuli Trotski Ühendriikidest. Ja oli seal nüüd küll mitte turistina.
see oli VÄLKSÕDA26. september 2018, 00:10
ta polnud avantürist, sest Norra, Prantsusmaa, Taani,Poola, …… Euroopa sai vabastatud ju nädalate ja mõne kuuga .
vähem kui 3 nädalaga oli Euroopa kõige suurem armee soss ja mehed marssisid Seine kallastel
Juhan.25. september 2018, 16:51
Kas alles nüüd leiti Hitleri plaan üles või on see mingi umbluu.
"Hitleri plaan"25. september 2018, 19:49
Hitleri plaan leiti Õhtulehe lauasahtlist lõpuks üles.
,,A,,25. september 2018, 15:47
Üld plaanis, kõik sama! Nüansid lihtsalt pisut teised.
Kui nad isegi aru saaksid25. september 2018, 15:29
Ja suured rahvuslased ekrelased veel kummardavad hitlerit.
Pis Tets25. september 2018, 15:50
Aadu ideed olid üllad aga valesti viidi ellu.
Kas25. september 2018, 17:37
nii nagu kommun.ismiehitajatel?
25. september 2018, 15:29
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Kalevi-isa25. september 2018, 15:36
Vaata mida Alfonso kirjutas ja loe seda mitu korda ehk jõuab pärale.
head plaanid olid25. september 2018, 15:22
Kaose tekitasid Kominterni rahvusvahelised terroristid.
niitnuudlite eest.25. september 2018, 14:55
See aadu on kutupiilu, räägime parem uuest naisaadust selle plaan on ju 6,7 miljonit uus eurooplast siin ära paigutada.Ega ometi aadud ise nende eest tööle ei hakka ikka kohalviibijad ja mõnisada tuhat tööorja endisest nsvliidust.
Karl25. september 2018, 15:18
Muti võtab ilma vereta euroopa ja värvib kõik pruuniks.
25. september 2018, 18:43
ekrelased on juba pruunid, neid pole vaja värvida.
Kolja25. september 2018, 18:48
Valus meenutada kuid siiski...25. september 2018, 14:00
...mingi ettekujutuse nendest plaanidest sai eesti rahvas 3.mail 1942 kui dr.Hjalmar Mäe oma Narvas peetud kõnes avalikustas: "...Eesti piir saab ulatuma Ilmeni järveni ning Narvast saab eesti pealinn."Jutt oli ingeri-oudova aladest (Volhovi piirkonnast) kus leidis õnnetu lõpu kindral Vlassovi 2.löögiarmee ning mis sakslaste hinnangul oli :" Hier beginnt der Arsch der Welt!"
head plaanid olid25. september 2018, 14:34
Neitsi Maarjale pühendatud maas oleks saanud lilleaed !
eestimees rakverest25. september 2018, 13:49
mida teeb toompea meie maa ja rahvaga. müüb maha ja kolib brüsselisse
no kossa, kossa!25. september 2018, 14:34
Keskerakond küll nii ei tee, selles võid iga ilmaga kindel olla.
25. september 2018, 18:45
hoopis venekeelsed ja venejuurtega helmed müüvad meie maa ja rahva maha ja kolivad siis moskvasse
raske võrrelda25. september 2018, 13:37
Aga Stalin oli veidi etem kui Itler. Venemaa oma ebajärjekindlusega ei suutnud oma plaane ellu viia. Itler oli ohtlikum, oleks lõpuks kõik eestlased küüditanud ja saksastanud
sa "itler25. september 2018, 14:02
kiida edasi seda oma massimõrvarit stalinit, aga
100x ennem oleksid eestlased saksastunud kui Siberis surnud ja NSVL-is venestunud.
Ponjal?
tegelt mitte25. september 2018, 14:21
eestlasi küüditati alla 10 % siberisse, sakslaste plaanid olid vähemalt 50% siberisse ja ülejäänud saksastada II järgu sakslasteks
stalinist ,te ponjal ilusasti ja väänate lausa leninlikult seda26. september 2018, 16:38
reaalsust.
Miks kisate Stalinit massimõrvariks- tema tappis ju venelasi .
teie unistate ju venelaste seina äärde panekust, risti löömisest ja muust
meeldivast.
muidugi 100x kenam on saksastunud estlane , See orja unistus tänasel päevalgi
Kahju, et inglid ei ole vabad ega hinda vabadust.
!25. september 2018, 14:09
Kumma oleks valinud - kas saksastamise või venestamise?
laulgem25. september 2018, 14:44
kumma umma paremi
stalini või itleri
Jah26. september 2018, 07:29
seda sai töesti kuuldud ja vaadatud uhest dokumentaarsarjast Rootsis, et nii see oli.
Hitleri plaan oli Eesti eestlastest tuhjendada.
ei, need, kes siia ilma tulid esimese öö õiguse järgi26. september 2018, 16:40
ja sõna kuulasid, oleks võinud teenindajateks jääda.
Teistel oli ees ootamas auväärne positsioon tokk maad ida pool.
itler ja Führer nägid ette eestlased paigutada26. september 2018, 16:35
barbarite vastu esimesteks. Siia maale oleks jäänud ausad ja kuulekad ,,korralikud teenijateks .
leo25. september 2018, 13:28
" Imeline ajalugu " on tõesti äärmiselt poliitkorrektne. Näiteks Hitler ei olevat seal kirjutavate " ajaloolaste " arvates naljatada osanud. Üks näide Hitleri naljast - kommunistist saab hea nats umbes kahe nädalaga. Ei usu, et moderaator seda jälle läbi laseb
leo25. september 2018, 13:21
Kohe miite ei saa enam aru, kelle ees moderaator poeb. Kas natside või kommunistide ees. Igatahes mitte kaua aega tagasi puges pangahärrade ees
leo25. september 2018, 13:18
1936. aastal Berliinis toimunud olümpiamängude ajal saatis natside peaideoloog Alfred Rosenberg eesti spordidelegatsioonile õnnitluse, kus mainis, et eestlased on ise kah vist aarialased. Muide, sakslased pidasid tsetseene täisverelisteks aarialasteks
25. september 2018, 11:10
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Alfonso25. september 2018, 11:28
Selline see on üks variant mis on pikaajaline tulem Stalini reformidest. kus inimene suudab vaid karjuda SLAVA ROSSIA.
aga SLAVA UKRAINE26. september 2018, 16:46
kõlab kaunimalt,selgemalt, kristalsemalt ja hingelisemalt.
Vankad tõid meile samuti25. september 2018, 11:46
...hundid, vargused, prahi mahaviskamised ja reostamised. Nagu Mart Raua luuletuses: Ma ilmas näinud mõndagi, mis imekspanu väärib, siis aga nägin peldikut, mis s_ta ära määrib.
Truth25. september 2018, 15:57
Kell 11.46 kirjutas selle ühe ja ainsa lausega kõik,
mis d a l b i t <
iseloomustab!
aga tõelist inglit ei peaks segama vanka ega vasja26. september 2018, 16:43
ta on kõrgem kõigist ja kõigest
Tean25. september 2018, 11:00
Igatahes Stalin ei uskunud elu lõpuni, et Hitler on surnud.
heh25. september 2018, 14:03
Hitler ei olnudki surnud. kas keegi pole siis seda teemat ja uurimusi jälginud?
isegi läks hästi25. september 2018, 09:08
Hitleri ainukene pikem plaan oli kommunismi katk peatada ja takistada Stalinil Euroopat vallutada. Tänu ameeriklastele ja inglastele aga sai Stalin siiski pool Euroopat kätte. Ilma Hitlerita oleks võinud palju hullemini minna.
Hitleri võidu korral oleks järgmisena rünnatud Inglismaad.25. september 2018, 13:18
Seetõttu käiski kõik selleks, et Venemaa nõrgestakse Saksamaad niipalju, et see enam Inglismaaga sõdida ei suudaks. Lend Lease ning relvad, tehnika Venemaale.
mr25. september 2018, 08:57
Ja võtame kõik teatavaks, et Hitler ei lasknud maha ennast oma koopas. Selle kohta on reka koorma täis tõendeid. Ainsad, kes veel pasundavad Hitleri surmast koopas on võidukad venelased. Väidetav Hitleri kuuli auguga kolp aga kuulub naisterahvale. Hitler põgenes kaubalennukiga Hispaaniasse ja sealt allveelaevaga Kanaaride kaudu Argentiinasse. Veel paar aastat tagasi elas seal inimesi, kes 50-60datel koos Hitleriga ühes ruumis viibinud ja selle kohta ka fotomaterjali on näidanud. Pool Argentiinat on täis natsisümboolikat ja militaarehitis dzunglites.
pole oluline25. september 2018, 09:16
Hitleri surm oli ja on oluline ainult venelastele propaganda eesmärkidel. Isegi venelased ei usu Hitleri surma Berliinis 1945, sest selle kohta puuduvad igasugused loogilised tõendid. Stalinile oli Hitleri kadumine suurim poliitiline ja moraalne pauk üldse sõja lõpus. Teistele pole ta surma aeg ega koht vähimalgi määral tähtsad, sest tema poliitika lõppes koos sõjaga. Ameeriklased teadsid juba Hitleri eluajal, et ta on Argentiinas ja lasid tal seal rahulikult olla.
Nii ongi25. september 2018, 10:33
...ja täna jämmib Hitler koos Elvisega Argentiina džunglis...
...25. september 2018, 11:07
Hitleri surnukeha ei ole leitud, see on tõde, aga kas põgenes ilma alalõualuuta, mis on leitud? Hitler hoolitses selle eest, et tema keha ei tabaks Mussolini saatus.
on ainult ühe inimese ütlus25. september 2018, 20:54
Sellel alalõual pole ka audentsuse tunnistust.
Kunagi selgub, et järjekordne "Piltdown’i inimese" lõualuu, mida kogu maailm aastakümneid tõe pähe uskus.
...26. september 2018, 11:09
Hitleri põgenemist võivad uskuda inimesed, kes ei ole saanud aru tema olemusest, mõni nimetab seda fanatismiks jne, ta ei tahtnud elada kauem kui tema idee. Muideks, alalõualuu audenstus on DNA -ga tõestatud.
muidex27. september 2018, 20:58
Ära aja jura.
Pole midagi dna-ga tõestatud.
Ja Hitleri idee ei surnud 1945 ka veel kuskile.
Pealegi27. september 2018, 21:01
Kuskohast ja mis aastal see väidetav lõualuu üldse saadi?
1979?
1982?
Ja kus see praegu on?
tõsi tõsi25. september 2018, 13:40
Lihula peldiku seinal oli ka vastav kiri
Hitleri hauda ei näe meie silm,
ta elab nii kaua kui elab maailm
head plaanid olid25. september 2018, 15:16
Hitleri autundega poleks olnud kooskõlas jätta saksa rahvas surema ja kannatama, ise muretult elades mingis "natzisümboolikat" täis koopas nagu mingis odavate suveniiride poes.
xxx25. september 2018, 08:56
Itler oleks küüditanud hoopis need küüditajad ise, küüditatavad oleks rahulikult edasi elanud. Kõik oleks olnud vastupidine. Omandireformi poleks nüüd olnud ja ´ka kolhoose sovhoose. Praegused kommunist- ref-, irl, sots. ide vanavanemad oleks lääne-siberis lõugu liigutanud ja kolhoose juhtinud.
Teiselt poolt eramaa silti.25. september 2018, 13:38
Nüüd on meie maaelu kandvaks jõuks äpardunud eraomanikud kes elula hakkama ei saa.
head plaanid olid25. september 2018, 15:17
Need "äpardunud eraomanikud" pidasid sajandeid kõiki teisi ülal.
Noh25. september 2018, 17:39
Nüüd on vaid vaesed talunikud, kes tulevad vaevu-vaevu omadega välja , sõites land-cruiseritega ja miljoni maksva kombainiga, vaesekesed.
mini26. september 2018, 10:58
jepp, kohe maaelanikud ongi kõik sellised
25. september 2018, 08:40
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Ahvide planeet25. september 2018, 09:10
Kuidas sa saad Eesti rahva nimel sõna võtta .
25. september 2018, 08:36
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Alfonso25. september 2018, 08:56
Rossia oli nälga suremas, aitasid teda liitlased,ilma liitlasteta poleks suur Rossia teinud midagi.
aga25. september 2018, 10:45
ilma suure pakaseta ei oleks rossia teinud midagi, sakslased lihtsalt ei olnud nii suureks pakaseks ette valmistunud ja külmusid
Frei25. september 2018, 10:50
See mittearvestamine oli Hitleri viga! Logistika oli suure strateegi nõrk külg.
Irf25. september 2018, 14:40
Mis parata. Eurooplased polnud sellega harjunud, et piiri äärest Minskisse ja sealt Moskvasse viis vaid yks maante ja seegi oli venelaste ehitatud. Venelastele omane teepdeuudus ja olemasolevate muttauppumine ehk siis rasputitsa paneb igasugusele loogikale ja logistikale paugu.
ai vai, liitlased võitsid söja . Kuramuse hästi öeldud26. september 2018, 16:49
ja targasti ka veel.
Alfonso25. september 2018, 09:20
Rossial oli õnne tõesti ,et Aadu tegi vale arvestuse, muidu oleksid sa sündinud puuraidurite peres Siberis.
Tiit25. september 2018, 08:28
kindel see, et ega Hitler poleks Stalinist parem. Hitler oli hea Stalini õpilane. Pealegi kriipis Hitleri südant Landeswehri Lüüasaamine.
Väga26. september 2018, 07:46
Jah25. september 2018, 08:14
Aadu ja Angela ideed on erinevad aga mõte jääb samaks.
Pagulased...25. september 2018, 08:48
Angela jaoks oodatud külalised, Aadu arvateas aga piiririkkujad!
Alfonso25. september 2018, 07:59
Mida ei suutnud Aadu seda suudab Angela.
Angela25. september 2018, 08:13
jaoks oleme kogu aeg olnud Ostlandiks.
XXX25. september 2018, 07:59
Kui Hitleri oleks saanud Euroopa siis oleks ta saanud mingi aeg ka Lõuna, Ida, Lääne.
Kahju muidu et nii läks, ei oleks olnud musta maailma meil.
25. september 2018, 07:56
õl kasutab jutu kirjutamiseks nõuka aegseid keskkooli ajalooõpikuid.huvitav,kas midagi värskemat ja kaasaegsemat siis tõesti ei leitud?
no25. september 2018, 10:18
Loe siis Laari ajalugu, see peaks küll "värske" olema.
aja lugu25. september 2018, 11:26
Ajalugu on aja lugu ja selles artiklis käsitletakse dokumentaalset materjali. Mis siin ei meeldi. Paraku tänu venelastele eestlased oma riigi aastapäeva tähistada saidki.
Lohvik25. september 2018, 13:42
Nii lambajuttu pole mõttet väita. Ma väidan et kui shimpans poleks puust maha kukkunud poleks Eestit.
hale lugu26. september 2018, 15:42
Eesti vabanes Venemaast tänu venelastele?
RS25. september 2018, 07:34
Huvitav,kuidas seda nimetatakse mida meiega tänapäeval plaanitakse,kulla globalistid ja Aadu sõimajad.
25. september 2018, 07:56
see ongi Aadu eiramine tegelikkuses.
ain25. september 2018, 07:32
sama plaan on praegu ameeriklastel...valludada euroopa alad ja siis ka aasia..saada maailma valitsejaks..-siis alles hädad hakkavad-mustad ju praegu juba peavad ennast teistest paremaks..
Tõeleid25. september 2018, 07:57
lõpeta oma lora ! Ameerika on aegade algusest saati võidelnud rahu nimel. Demokraatia ja võrdsus on tema lipukirjaks.
Tubli, Tõeleid25. september 2018, 09:40
Rahu nimel on USA algatanud üle maailma viimase 70. aasta jooksul 200 relvastatud konflikti, kodusõda, sõda jms.
Tõelised rahutegijad.
Küüditamiste osas25. september 2018, 07:13
võtsid venelased sakslaste plaani üle.Sama ka venestamisega.Õnneks ebaõnnestusid mõlemad.
no25. september 2018, 11:05
see oli ka juba tsaariaegse venemaa teema - teised rahvused vene kultuuri sulandada
Vastab tõele25. september 2018, 12:08
Põhiliselt kahes laines:Alates 1850'nendatest paarkümmend aastat ja sajandivahetusest impeeriumi lõpuni.
Minu teada.25. september 2018, 07:02
Hitleril ei olnudki plaan vallutadA kogu venemaad.SeAl kaugemal mongoli hõimud neist ei oleks asja saand.Miski piir pidi minema Arhangelskist Aasovi mereni.
Ainult Araali jõeni jooksis soovitud piir.25. september 2018, 13:24
Sealt edasi Uraalid enam ei huvitanud.
Barbarossa plaanis selgelt kirjas.
teadmiseks.25. september 2018, 07:00
sakslased otsisid vallutatud aladelt blonde,terveid,tugevaid lapsi,need viidi saksamaale,kus neid hakati kasvatama sakslasteks.
Selleks kõlbasid ka poolatarid keda peeti alam rahvaks.25. september 2018, 07:04
ei tea sa midagi26. september 2018, 15:43
Saksamaa oli niigi üleasustatud, ilma ruumita rahvas. Milleks veel uusi pseudosakslasi?
Vatnik25. september 2018, 06:42
See mis sakslastel saksastamisel tegemata jäi viisid ellu venelased- venestamine kestab tänaseni. Küüditamine oli samuti. Arvan et saksastamine polekski vene variandiga võrreldes halvem olnud.
mõtlik25. september 2018, 07:35
ka meile oleks see hea lahendus olnud. Idamark, mida trükiti just idariikide tarbeks oli tugeva ostujõuga valuuta, mis maksis isegi peale sõda.
Reichskreditkassenschein26. september 2018, 15:44
Mis jutt see on. Kus ta kehtis?
e. 25. september 2018, 10:29
Sõja eel oli Tallinn eestlaste linn ja Narva jagunes fifti-fifti eestlaste ja venelaste vahel pooleks. Tänaseks on Narva 100% vene linn, Tallinn aga nagu sõjaeelne Narva.
küsimus25. september 2018, 05:47
Imeline oletuslik ajalugu, millal muutud faktipõhiseks?
narkouimas toimetaja25. september 2018, 05:44
Litzmann sai toimetaja arvates oma surma aastal, 1945, alles ohvitseriks aga juhtis enne seda Eesti Kindralkomissariaati...? Väga loogiline!
25. september 2018, 07:35
tegelikult25. september 2018, 05:39
poleks eestlasi mitte kuhugi saadetud,sest sõjast räsitud euroopa vajas ka saksamaa võidu korral ülesehitamist ja töökäsi ,näitena võib tuua,et saksa armee vajas juba sõja keskel hädasti uusi mehi ja armeesse kutsuti ka vallutatud alade mehi,keda varemalt peeti saksa armees teenimiseks sobimatuteks ja saksa sõduritele alandavaks ja plaani järgi pidi üldse venemaa alistatama paari kuuga,niipalju siis igasugustest plaanidest.
25. september 2018, 02:54
itleril oli plaanis teha Eestisse suur idufirma serveripilvefarm.
oleks-poleks25. september 2018, 00:39
Reaalselt lõi Hitler Eesti punastest mõrtsukatest puhtaks. Seda heategu ei saa pisendada. Et see nii ei jäänud, polnud tema viga.
Hitler oli kõige suurem mõrvar, keda maapind on kandnud.25. september 2018, 06:09
Mõrtsukas. See on õige sõna.
Hing25. september 2018, 06:25
Tubli mees ,aga laisk oli pisut...
vale puha!25. september 2018, 07:55
Suurte mõrvarite seas oli Aadu ikka kõige viimane. Rebib koha pärast Roosevelti ja Winston Churtchill-iga. Suures sõjas on raske päris puhaste kätega toimetada.
jupats25. september 2018, 12:53
sa unustasid oma isakese stalini , kelle käsul mõrvati ikka mitukümend miljonit inimest rohkem.
Elagu Aadu25. september 2018, 13:36
Hitler oli väga tubli mees. See mis ta teistele tegi ei puutu meisse.
Aita Leida Mõistus25. september 2018, 23:29
Stalin pani magama 42 miljonit. Mma inimest. Venemaal ei maksa inimelu tänini suurt midagi ja ega ausaltöelda seda nõukogude vatti inimkonnal vaja polegi.
isake Stalion, see teie iidol ,oli võimul 26. september 2018, 17:43
1924- 1953 ,aga Führer ainult 1933-1945.
teie iidol puhastas Rossijat venelastest ,saastast,koledikest ja teie panete seda pahaks.
Oi,komu,kuidas siis nõnda ?
smileycat25. september 2018, 00:14
Generalplan Ost on ajalooline fakt. Pole vahet kes seda kajastab. On hea, et sellest räägitakse lõpuks kõva häälega sest meie rahvast oleks selle plaani kohaselt küüditatud 50 protsenti, ehk siis veel rohkem kui Stalin oma hävitustööga suutis elimineerida. Seda tasub lugeda eeskätt kõigil neil kes arvavad, et III Reichi võit oleks toonud Eestisse piimajõed ja pudrumäed. Unustage ära, see riik oleks olnud siin igas mõttes doonor.
25. september 2018, 06:26
ja peale sõda ja praegu ka ei ole või ?
kurb25. september 2018, 07:39
Just meid pidasid sakslased omaväärseteks ja meie elu oleks õitsele löönud.
heh25. september 2018, 11:07
ega ikka ei pidanud küll. mingi kummaline soome-ugri rass aasiast... ei olnud midagi piisavalt aarialik nende jaoks
ei pidanud26. september 2018, 20:27
von ja võrdne aborigeeniga !?
sõjaroimarite protsessid26. september 2018, 15:45
Seda pl2ra aeti kogu CCCP okupatsiooni ajal.
. 24. september 2018, 23:58
"Imeline ajalugu" on Rootsi juudiperekonna, Bonnieride poolt rahastatud propagandaajakiri. Vanemad inimesed saavad isegi aru kuid nooremad ja naiivsemad võivad õnge minna. Ärge siis seda jura tõena võtke!
Tõnu Mandel25. september 2018, 08:25
Oleks tädil rattad all...
25. september 2018, 08:53
muide see "staliniaegne hävitustöö" oligi kaadrite juhtimine koba moodi, see ei olnud spetsiaalselt liidendatud territooriumide vastu suunatud. venelasi saadeti tol ajal täpselt samamoodi sinna kuhu vaja nõusolekut küsimata.
marks25. september 2018, 09:03
Nüüd võib kirjutada kõike. Vanad inimeed räägivad et saksa sõdur olla viisakas olnud ja isegi toidupalakest kohalikega jaganud. Mida aga ei saavat öelda vene sõduri kohta. Seega ärgem võtkem seda artiklit tõena. Poolakaid kartsid aga mõlemad.
mis plaanid on täna meiega24. september 2018, 23:33
...kus nad hajuksid kohaliku elanikkonna sekka – see pidi ühtlasi vältima rahvusliku identiteedi taastekke... - vahet nagu polegi.
küsi25. september 2018, 13:15
Sotside käest, küll Ossinovski teab...
Tegelikult ei saagi pihta, kas sotsid tahavad Eesti asustada aafriklaste või slaavlastega, ilmselt partei sees 2 eri arvamust.
konksmoor24. september 2018, 23:20
Vaadates seda konksude toodud dekadentsi meie ühiskonnas siis 50% vähem slaavlasi eestis ei kõla just väga paha. Kahjuks, aga läks nii, et meie ühiskond ja selles süvenev nn "behavioral sink" saab ka meile saatuslikuks.
Helesinine tulevik24. september 2018, 22:29
Ehk oleks need ülejäänud 50% uue Eesti loonud (mida nüüd sellest enam heietada..). Mis see praegune siis parem on?
meie ju koik pooldasime24. september 2018, 22:02
Hitleri voitu, tegelikult oleks meid 50% ulatuses Siberisse saadetud
Stalin saatis ainult 10,000 inimest
selle tarvis oleks pidanud hitler enne siberi vallutama 25. september 2018, 00:44
enne kui sinna oleks saanud hakata eestlasi saatma, hitler oligi paras utopist ja vaimuhaige nagu staalingi.
Tsapajev25. september 2018, 06:45
Siberis võiks lausa majandada kui seal venelasi ei oleks. Viljakas muld ja maavarad.
Venemaa26. september 2018, 07:57
peaks olema möne majandada oskava riigi alluvuses.
26. september 2018, 07:46
ei midagi erilist24. september 2018, 22:02
oleks olnud üks järjekordne Ost-Mülldeponie. Jutud, et meid peeti Odini järeltulijateks, kummardati jne on jama, tavalised Untermenschid...
mammu26. september 2018, 13:45
Ajalooline tõde on see, et ega see küüditamine olnud nõukogude võimu leiutus! Teada on näiteks, et venelased küüditasid juba Ivan Julma ajal inimesi , eriti saksa soost kohalikke peale paikkonna vallutamist "ära". Seega on see lihtsalt selline" rahvakomme"... Ja tuletame meelde, et ka Putši puhuks olid koostatud vajalikud nimekirjad. Natsid muidugi nii pikalt vaeva ei tahtnud nähe- gaasi, ahju, ja kombes ! Pärast pole muud kui tuhka koristada, küüditatavaid aga vea kusagile ja paiguta mingile kohale kas vangilaagrisse, kaevandusse või pärapõrgusse hingitsema.
Aga, ma isiklikult olen kogenud oma reisidel, et peaaegu igal väiksemal rahval on oma ajaloos mingi meie-taoline kogemus, seega on maailm üks ebaõiglane koht, kus õiguse annab kas raha- või relvajõud. Ja "süüdi " jäävad ikka need väiksemad ja nõrgemad.