Paavst Franciscus Riias, peagi saabub püha isa ka Eestisse Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
24. september 2018, 14:07

Paavsti visiidi korraldajad manitsevad: lõhkised ja lillelised teksad missale ei sobi! (30)

Homme saabub Eestisse paavst Franciscus. Balti riikide visiidi käigus on paavst juba külastanud Leedut, kus tema viibimine osutus väga edukaks. Hetkel viibib püha isa Lätis. Tema pühadus jõuab Tallinna lennujaama kell 9.50, kus teda tervitab Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid.

Tallinna lennujaamast suundutakse koos presidendiga Kadrioru lossi tervitustseremooniale ning sellele järgnevale kohtumisele roosiaias valitsuse, tsiviilühiskonna ja diplomaatilise korpuse esindajatega.

Seejärel saab paavsti näha Kaarli kirikus toimuval oikumeenilisel noortekohtumisel, mis algab kell 11.50. Tähelepanu tasub pöörata asjaolule, et kiriku uksed avatakse kell 9.30 ja suletakse kell 11.30. Hiljem kirikusse ei pääse! Paavsti ootamise ajaks on kokku pandud eriprogramm. Olgu ka märgitud, et Kaarli kiriku noortekohtumine ei ole jumalateenistus. Kohtumine lõpeb kell 12.45

Kell 16.30 algab Vabaduse väljakul püha missa, kuhu on oodata 12 000 inimest. Väravad missale saabumiseks avatakse kell 14.00. Kell 15.30 väravad ajutiselt suletakse, siis avatakse taas. Missale saabujatel tuleb kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument ja kutse. Suuremad kotid ja vihmavarjud tuleb maha jätta. Vajadusel võib kasutada vihmakeepi.

Rooma-katoliku kiriku pressiesindaja Marge-Marie Paas paneb inimestele südamele, et talitusele tulijad järgiksid püha talituse nõudeid. „See ei ole avalik kontsert. Palume inimestel vastavalt käituda ning kanda väljapeetud ja väärikat riietust, et näidata üles austust. Väga kirjud ja lõhkised teksad ei ole kohased.”

Paavst lahkub Eestist kell 18.45.