Foto: PantherMedia/Scanpix
Maailm
24. september 2018, 17:03

KOLM AASTAT HILJEM: uurijad selgitasid välja Croydoni kassitapja

2015. aastal leidsid kohalikud Londonis Croydoni linnaosas mitu jõhkral kombel tapetud kassi korjust. Kohutaval viisil mõrvatud kassikeste tapja on nüüd, enam kui kolm aastat hiljem, viimaks teada, vahendab Guardian.

Peata ja/või sabata Croydoni kandist leitud kassilaibad vallandasid toona meediajahi julmuritele, kes võisid kassidega midagi niisugust teha. Hukkunute seas oli ka paar jänest, kuid surnud kasse oli mõne ajaga leitud lausa 400 ringis. Paanikas Londoni kassiomanikud rääkisid võimalikust satanistide sektist, kes võis kasse ohverdada ning loomasõbrad kogusid kokku 10 000 naela (umbes 11150 euro) suuruse tasu kassitapja leidmiseni viiva info eest.

Nüüd, kolm aastat veretööst hiljem, avaldasid uurijad DNA-testide ja turvakaamera salvestiste abil kokku pandud profiili kurjategijast. Selgub, et tegemist ei olnud siiski kahejalgse mõrvariga. Kasside tapjateks osutusid rebased.

Ühegi uurijate lauale jõudnud surnukeha puhul ei saanud kindlalt väita, et inimese käsi neid puutunud oli. Tõsi, mõnel juhul oli inimene kassi surmas siiski süüdi, kuna loom oli auto alla jäänud. Mis puudutab eemaldatud päid-sabasid, siis olid need kõigilt kassidelt küljest kistud pärast surma.

See on aga üsna tavapärane käitumisviis rebaste puhul, kes eriti armastavad tee äärest üles korjata autolt löögi saanud väiksemaid loomi. Puremis- ja rebimisjäljed, samuti haavadelt võetud DNA-süljetestid viitavad sellele, et kassid hukkusid rebaste lõugade vahel - või maiustas reinuvader nende kallal pärast surma, mis saabus autorataste all.

Foto: PantherMedia/Scanpix