Maailm

PERVERTPAAVSTID, osa 10: Innocentius VIII oli suur pummeldaja ja prassija (5)

LISA KOMMENTAAR

tolerants marko24. september 2018, 20:30
ah et pummeldaja on perwert, aga pruuniaugurüütel auväärt inimene tänapäeval?
Küsimus24. september 2018, 19:45
Kas Õhtuleht julgeks selliseid paskville ka islami või judaismi kohta avaldada? Või löögi alla võetud üksnes kristlus?
Ehmunu24. september 2018, 20:38
kes sellist pöörast laimu levitab ? Innocentius III oli kuulutatud õndsaks!
Innocentius on paljude kirjalike tekstide autor.Tema põhjalik töö ’Maailma peletamisest ehk inimseisundi armetusest. See on askeetlik traktaat ja samas teaduslik teos, mis annab silmanähtava tőendi Innocentius III sügavast vooruslikkusest ja inimeste tundmisest.
Teda austas oma külaskäiguga isegi liivlaste vanem Caupo , saades paavstilt õnnistuse.
ixoye24. september 2018, 19:31
Neid paavste on teisigi, kes on ajalukku läinud väga negatiivse varjundiga.
Näiteks Benedict IX (1033-1045) kes oli esimene homoseksuaalsete kalduvustega paavst, kes korraldas orgiaid Vatikani palees ning kes oli tuntud kui väga lõtvade seksuaalkommetega, kelle kohta Katoliku ajalooürikud kirjutavad kui "Peetruse tooli häbiplekk"
Pope John XII (930/937 – 14 May 964) kelle kohta Katoliku enda Entsüklopeedia kirjutab kui ebamoraalset, korrumpeerunud, abielurikkujat, pilastajat, kes muutis palee bordelliks.
Pope Boniface VIII, kellest kirjutatakse kui ebamoraalset, truudusetut, petturit, kurja ja õelat, kes ütles et "Poiste ja naistega vallatleda ei ole suurem patt kui hõõruda käsi üksteise vastu"
ja nendest paavstidest ei ole mõtet siinkohal üldse kirjutada, kes on ajalukku läinud kui massimõrvarid, kes on miljoneid inimesi tapnud lihtsalt selle pärast, et nad on tahtnud Piiblit ise lugeda või ei ole võtnud vastu Katoliiklust kui ülimat usku.
Mart24. september 2018, 19:01
Õhtulehes võib kõigest kirjutada...