KAHTLUSALUSED: Grant William Robicheaux (38, vasakul) ja Cerissa Laura Riley (31, paremal).Foto: AFP/Scanpix
Maailm
24. september 2018, 17:15

KAHTLUS: tuntud arst vägistas sadu naisi (16)

USAs California osariigis vahistati nädal tagasi tuntud ortopeed Grant William Robicheaux (38) ja tema õpetajast elukaaslane Cerissa Laura Riley (31) süüdistatuna kahe naise uimastamises ja vägistamises, vahendab Süddeutsche Zeitung. Nüüdseks on neid vägistamises süüdistanud veel 12 naist. Politsei usub, et ohvreid on tegelikult palju rohkem.

Politseinikud vahistasid Grant William Robicheaux ja Cerissa Laura Riley kahe naise avalduse põhjal. Neist esimene pöördus politseisse 2016. aasta aprillis ja teine sama aasta oktoobris. Esimene kannatanu oli paariga tutvunud Newport Beachis ühes restoranis ja teine ühes baaris. Mõlemad naised kutsuti Grant William Robicheaux kodumajja pidu jätkama. Seal anti neile uimastit. Kui esimene naine vägistati, siis teine oli ootamatult toibunud ja hakanud appi karjuma. Appikarjete peale kutsus naaber politsei. 

Uurimisel selgus, et arsti nutitelefonis olid videoklipid sadadest abitutest kuritarvitatud naistest. Uurijad usuvad, et arst ja õpetaja töötasid ohvrite otsimisel tiimina. Esmalt pöördus restoranides ja baarides potentsiaalsete ohvrite poole Riley ning mõni aeg hiljem tuli kohale ka Robicheaux.  Välja valitud naised pidasid hea välimusega arsti ja õpetajat usaldusväärseteks ning nõustusid nende ettepanekuga pidu kodus jätkata. Samuti otsiti ohvreid tutvumisportaalides.

Kodus uimastati ohvrid narkootikumidega ning nende vägistamine jäädvustati videole.

„Me oleme kuulnud, et hunt võib kanda lambanahka. Nüüd selgus, et hunt võib kanda ka arstikitlit või olla hoopis kena naine,“ ütles prokurör Tony Rackaukas, kes kutsus võimalikke ohvreid endast teatama. Nädalaga laekuski avaldus veel 12 naiselt. 

Nii Robicheaux kui ka Riley on seni kõiki vägistamissüüdistusi eitanud. Pärast kautsjoni maksmist lubati nad taas vabadusse. 

Kohtus süüdimõistmisel ähvardab arsti kuni 40 aastat ja tema õpetajast elukaaslast kuni 30 aastat vanglakaristust.