Inimesed

Režissöör Joosep Matjus: kuni rahal on ainuvõim, ei muutu ühiskonnas midagi (11)

LISA KOMMENTAAR

seeb26. september 2018, 13:38
Kulla inimesed, omandage ikka funktsionaalne kirjaoskus! Jutt käib ju raha ÜLEMvõimust, mitte sellest, kas ta on halb või hea! Ülemvõim väljendub selles, et ükskõik, millise otsuse rahvas ka ei langetaks, lõpuks on platsis ikka RAHA, kas siis meedia ja ajupesu, äralobistatud seadusandja, või, eriti viimasel ajal, nende mõlema näol - ja saab oma tahtmise...
26. september 2018, 13:09
Tubli noormees. Seda filmi tahaks näha.
maksumaksja26. september 2018, 12:21
tohoh, et loodust ei naudita maksumaksja kulul? Mis see euroopa toetus siis muu on kui maksumaksja raha, millega igasugu loodusradasid ja linnutorne ehitatakse. Või arvad sa et kui raba ja looduskaitse alad isemajandavaks teha, et siis keegi eestis on nõus seal käimise eest raha maksma?!
homme26. september 2018, 11:27
Ega see raha iseenesest polegi süüdi.
Psühhopaatidest võimurid saavad selle kaudu inimmasse valitseda.
Religioon on teine masside ikkes hoidja.
Nii, et koogutagem aga teava poole ja lootkem, et homme on parem - alati ja igavesti homme....
Kuni on nigel kino26. september 2018, 11:51
Täna ei osata enam kino teha. Digivärk keeras korraliku visiirfilmimise sinnakohta!
Seega pole asi rahas. Asi on saamatuses ja nigelas PEDA koolituses, nagu too Lokk ja Šain seda teevad.
Nagu kahe sõja vahepeal26. september 2018, 11:21
Kui ma saan sinu jutust õigesti aru, metsad nüüd meil on puutumatud, või käib sõda
26. september 2018, 11:21
raha on ainus globaalne lingua franca, sellest saavad tõesti kõik ühtemoodi aru.
linnamees26. september 2018, 10:56
A mis peaks ühiskonnas siis muutuma Eestis?! Juba täna ju me ei luba ehitada ühtegi tehast, kiidame inimesi, kes midagi ei tee aga soovivad maksumaksja kulul loodust nautida. Meil ei ole erilisi maavarasi, aga riik on tervikuna heal järjel. Mis see muutus peaks olema? Kõik linnast tagasi rabadesse ja metsa? No aga siis ju kaoks rabad uuesti ja metski võetaks maha nagu juhtus kahe sõja vahepeal. Aga raha on ainuke hästi mõõdetav ja reguleeritav ühiskonna toimimise insrument, paremat ei ole leitud.
Meil on küll oma vara26. september 2018, 11:18
Maamees26. september 2018, 11:37
Loodust ei naudita maksumaksja kulul vaid loodust kooritakse erinevate gruppide poolt. Mismõttes Eestis pole varasi? Veel kasutamata või heaperemehelikult kasutatud loodus on Eestis väga suur vara, kuni seda on. Sealhulgas otsese tuluteenimise osas, nt. puiduäri, eri liiki loodusturism, põllumajandus jne. Muutus peab tulema tarbimise ja lagastamise piiramise näol. Rabadesse pole linnavurledel asja, püsige seal, kuhu ronisite, st. kivimetsades. Raha on tõepoolest vajalik instrument ja mitte alusväärtus, need kellele vastupidi tundub, on ohuks keskonnale.