ESIKOHT EI ÜLLATA: Oxfordi ülikool troonib edetabeli tipusFoto: Vida Press
Maailm
26. september 2018, 16:14

PARIMATE ÜLIKOOLIDE TOP 200: võidutsevad ingliskeelsed ülikoolid, Eesti kõrgkoolid paraku nimekirja ei jõudnud (11)

Suurbritannia kõrgharidusest kirjutav ajakiri Times Higher Education (THE) andis juba 15. korda välja järjestuse 200 parimast ülikoolist maailmas. Top 200 hulka ei mahtunud paraku ükski Eesti ülikool, lähiriikidest jõudis aga parimate hulka ülikoole Rootsist, Soomest ning üks ka Venemaalt.

THE nimekirja tipus kroonivad eranditult ingliskeelsed ülikoolid. USA ja Suurbritannia mainekad õppeasutused täidavad ära esikümne, õieti pea täielikult ka top 20. Nende keskel asetseb 11. kohal vaid Šveitsi Föderaalne Tehnoloogiainstituut Zürichis.

Maailma parim ülikool on Oxford Suurbritannias, temale järgneb Cambridge'i Ülikool. 3.-5. kohal on USA õppeasutused Stanford, MIT (Massachusettsi Tehnoloogiainstituut) ja Caltech (California Tehnoloogiainstituut).

Pärast Šveitsi on parimad ülikoolid väljaspool USAd ja Suurbritanniat Kanadas (Toronto Ülikool, 21. koht), Hiinas (Tsinghua Ülikool, 22. koht) ning Singapuris (Singapuri Rahvusülikool, 23. koht).

Eesti lähimaade kõrgkoolidest on esindatud Karolinska Instituut (40. koht), Uppsala Ülikool (87. koht), Lundi Ülikool (98. koht), Stockholmi Ülikool (155. koht) ja Kuninglik Tehnoloogiainstituut Rootsis, Helsingi Ülikool (99. koht) ja Aalto Ülikool (108. koht) Soomes ning Moskva Riiklik Ülikool Venemaal (200. koht).

Vaata täispikka nimekirja THE leheküljel SIIT.