Hõbenõela üks nominentidest - Inga Vatsk-Laasner rõivabrändiga I V L.Foto: TFW
Inimesed
24. september 2018, 22:48

Tallinn Fashion Week 17.-20. oktoobril Kultuurikatlas 

TFW 2018 | Hõbenõela nominent Inga Vatsk-Laasneri lõigetest kumab mõjutusi tänavamoest ja nõukaaegsetest veidrustest (1)

Eesti moe tähtsündmus Tallinn Fashion Week leiab sel sügisel aset viieteistkümnendat korda ning esitleb 17.–20. oktoobril Kultuurikatlas toimuval moenädalal kodumaa tippdisainerite värskeimat loomingut. Neli päeva kestev Tallinn Fashion Week toob lavale 23 moeloojat ja -brändi ning heidab pilgu ka Eesti moe tulevikutalentidele.

TFW avapäeval toimub suurejooneline, kahekümnendat juubelit tähistav Kuldnõela gala, mille raames tunnustatakse siinse moemaastiku kõige säravamaid tähti. Eesti ihaldatuim moedisaini auhind Kuldnõel antakse silmapaistvale moedisainerile või kaubamärgile loomingulise järjepidevuse eest vähemalt viimase viie aasta vaates ning selle nominentideks on Kristel KuslapuuHanna Haring moebrändiga Monton ja Kriss Eglite kaubamärgiga New Vintage by Kriss

Lisaks Kuldnõelale antakse üle ka Hõbenõel, millega tunnustatakse viimase aasta meeldejäävaimat panust meie moeellu ning mille nominentideks on sel aastal Katrin AasmaaLiisa Soolepp ja Inga Vatsk-Laasner rõivabrändiga I V L.

Tutvustamegi siinkohal üht Hõbenõela nominentidest -  Inga Vatsk-Laasnerit rõivabrändiga I V L.

I V L on Inga Vatsk-Laasneri omanimeline kaubamärk, mille puhta joonega lõigetest kumab mõjutusi tänavamoest, nõukogudeaegsetest veidrustest, pidutsemisest, kunstist, muusikast, Setumaa metsadest ja pikkadest autotrippidest Itaaliasse. I V L ei arvesta kellegi nõudmiste ega turu vajadustega, vaid on limiteeritud autorilooming ning kajastab Inga enda visioone moest, kelle käekirja on aidanud välja töötada pikaajaline modelli- ja stilistitöö. I V L kõnetab naist, kes hindab lihtsat, kuid ideelt luksuslikku joont ning kelle soov kannab ta kleiti otsides kaugemale lähimast poest.

Žüriiliige Aljona Eesmaa kommenteerib Inga Vatsk-Laasneri loomingut järgnevalt:

"Inga on ideaalne näide tõelisest sähvatusest meie moemaastikul. Tegelikult on ta kohalikul moeskeenel toimetanud juba aastaid ning tema stilistikalahendused ja esimesed katsetused moedisaini vallas on saanud palju positiivset vastukaja.

Eelmisel aastal üllatas ta aga meid kõiki ja seda ääretult positiivses võtmes ning tuli lõpuks välja selle kauaoodatud moemärgiga, mis tema loomingut koondama asus. Inga julged katsetused oma esimeses kollektsioonis, kus kohtusid nii puhtad jooned, tänavamoe mõjutused kui ka nõukogudeaegsed veidrused, olidki need, mis tegid ta meie silmis disainerina Hõbenõela vääriliseks."