Michael Schumacher, Bernie Ecclestone, ja Mika Häkkinen.Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
24. september 2018, 19:26

Häkkinen: Ferrari ja Vettel vajaksid hädasti Schumacheri abi (1)

Vormel-1 hooaja lõpp tuleb jõudsalt lähemale ja tundub, et Ferrari kümneaastane tiitlipõud jätkub. Mika Häkkineni arvates vajaks Itaalia tiimi esisõitja Sebastian Vettel praegu Michael Schumacheri abi.

Soomlase sõnul oli Singapuri etapp Ferrari jaoks täielik läbipõlemine ning neil jääb puudu väärt nõuandjatest. Vettel oli Singapuris kolmas, Kimi Räikkönen viies.

„Ta (Vettel – toim) on öelnud, et vajaks Schumacheri nõu ja mina mõistan teda täielikult,“ arutles Häkkinen Unibeti blogis. Kahekordse maailmameistri arvates oskas Schumacher Ferrarist maksimumi välja pigistada, kuid Vettelil puuduvad selleks oskused.

„Tundub, et ta ei usu enam, et tiim suudaks sõitjaid vajalikul määral toetada. Kui piloot hakkab selliste asjade pärast muretsema, lööb see keskendumise kohe segamini. Kui Vettel tahab maailmameistriks tulla, peab tema vaim olema vaba.“

Hooaja lõpuni jääb veel kuus etappi ja Vettel jääb Mercedese mehest Lewis Hamiltonist maha 40 punktiga. Ka konstruktorite arvestuses hakkab vahe Mercedese kasuks kärisema.